Biscuiti Jffa

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 3 Feb 2012 | 1312 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Biscuit:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 60 g faina
  • Esenta vanilie
  • Jeleu:
  • 100 g fructe congelate
  • 200 ml apa
  • 200 g zahar
  • 20 g gelatina
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte/neagra
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Jffa:

Biscuit:


Albusurile se separa de galbenusuri; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana avem o spuma densa si lucioasa. Se adauga esenta si galbenusurile si se omogenizeaza. Se cerne faina si se amesteca cu o lingura de lemn, prin rasturnare pentru a nu se lasa spuma. Aluatul obtinut se pune intr-un pos si se spriteaza cerculete de marimi egale in tava tapetata cu hartie (lasand spatiu intre ele).


Daca nu aveti pos puteti pune cu o lingura, aluatul sta destul de bine . Se coc 8-10 minute la temperatura ridicata (aveti grija, fiti cu ochii pe cuptor caci se rumenesc foarte repede). Se scot pe un platou si se lasa sa se raceasca.


Jeleu:


Gelatina se pune intr-o ceasca impreuna cu putin apa rece (cat sa acopere gelatina) si se lasa sa se hidrateaze 10 minute. Fructele de padure se spala bine si se fierb in apa cu zahar pana se inmoaie si se leaga siropul. Se pun intr-o strecuratoare si se paseaza pentru a elimina semintele. Gelatina se dizolva la bain-marie sau la microunde, cateva secunde(nu trebuie sa fiarba). Gelatina dizolvata se pune peste siropul de fructe si se amesteca bine.


O tava(18x18) se tapeteaza cu hartie alimentara si se toarna jeleul. Se lasa la frigider peste noapte sau cateva ore. Jeleul se rastoarna pe un platou cu hartie alimentara si se decupeaza cerculete mai mici decat biscuitii. Pe fiecare biscuit se aseaza cate un cerculet de jeleu.



Glazura: Ciocolata rupta bucati se pune la bain-marie cu untul si laptele si se topeste. Se lasa sa se racoreasca( pentru a nu se topi jeleul). Biscuitii cu jeleu se aseaza pe un grata de bucatarie( care a fost asezat pe o tava/farfurie) si se toarna glazura usoar racita peste fiecare biscuit. Se lasa sa se intareasca putin, apoi se aseaza p un platou si se dau la rece pana se intareste bine glazura. Se pot presara ornamente de ciocolata. Dupa cum se poate vedea in poze, la mine nu a apucat sa se intareasca suficient glazura, deoarece aveam ceva de facut si mi-a fost frica sa le las pentru a doua zi :)) nu as mai fi gasit nimic, asa cum s-a intamplat :P. Dar se intareste foarte bine ciocolata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Jffa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (27)

Mihaela11_jo 1

04.02.2012, 12:55

Foarte fini

Lau 1

04.02.2012, 14:58

ce imi plac

reisnaor_2006 1

01.10.2014, 09:06

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!