Prajitura RAFAELO ®Laura S.

de LauraS in Prajituri, 12 Sep 2010 | 23009 vizualizari

 

Aceasta reteta este PRIMA MEA CREATIUNE, de aceea, doresc ca, cine o reda sa fie specificata de la cine si de unde provine!

 

INGREDIENTE

Ingrediente-Crema:

  • 750ml frisca lichida
  • 700g ciocolata alba(de preferinta Milka)
  • citeva picaturi de esenta de migdale sau lichior.

Ingrediente-blat-I: (tava folosita are dimensiunea de 25x35cm)

  • 3oua 
  • 100g zahar
  • 100ml ulei
  • 100ml lapte(eu am pus lapte de cocos,amestecat cu lichior de cocos sau migdale)
  • 100g zahar
  • 200g faina
  • 1 pac praf copt

Ingrediente:-blat-II:

  • 5 albusuri
  • 150g zahar
  • 150g fulgi cocos
  • 2ls faina
  • 1/2 pac. praf copt
  • citeva picaturi esenta de migdale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura RAFAELO ®Laura S.:

  • Preparare-Crema:
    Smintina se pune pe foc pina ce da sa fiarba,se adaoga ciocolata si se amesteca in continuu pina aceasta s-a topit. Se adaoga esenta de migdale sau lichiorul si se pune la rece peste noapte,in frigider. Inainte de a fii intinsa intre blaturi se mixeaza bine cu mixerul pina devine spumoasa si batoasa (ca. 10 min.)
  • Preparare-Blat-I: Ouale se separa,galbenusurile se freaca cu 100g zahar,laptele si uleiul. Albusurile se bat spuma cu cele 100g zahar ramase,se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Totul se toarna intr-o tava captusita cu hirtie de copt si se coace ca. 20-25min.la 160-180°C.
  • Preparare-Blat-II: Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pina ce spuma este tare. Se adaoga fulgi de cocos,faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale. Totul se toarna in tava captusita cu hirtie pergament si se coace la 160-180°C ca 20-25 min. A doua zi cind blaturile sint gata coapte si racite, prajitura se asambleaza.
  • Asamblare:

blat-I- este la baza,se pune crema,se aseaza peste,

blat-II- se pune crema si se acopera totul cu fulgi de cocoa. Se da la frigider pt. 2-3 ore. Totul este gata pt. servit.

 

TIPS-URI

1

Reusita retetelor consta de cele mai multe ori in calitatea ingredientelor.

2

Aceasta prajitura este foarte dulce,buna si nu chiar o prajitura de consum ci mai mult de ocazie.

3

BLATUL- cel din cocos iese ceva mai tare, dar dupa ce este uns cu crema,acesta in timp se inmoaie

4

CREMA- amestecul de frisca lichida si cicolata , trebuie neaparat sa aiva temperatura din frigider, numai atunci dupa ce s-a mixat ca. 1m min. crema  v-a deveni tare si totodata spumoasa.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura RAFAELO ®Laura S.-0
Prajitura RAFAELO ®Laura S.-1

COMENTARII (30)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

30.03.2013, 12:29

frisca lichida sau smantana?ca nu inteleg...

babi5

babi5 1

26.06.2013, 15:30

MIUTA

MIUTA 1

30.09.2013, 11:13

La multi ani !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!