Desert rulada cu crema de mure

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 9 Sep 2019 | 2600 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 130 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 130 g faina
  • 3 g praf de copt
  • Dimensiune tava:
  • 27/37 cm
  • Crema:
  • 350 g mure
  • 150 g zahar (sau dupa gust)
  • 200 ml frisca lichida indulcita (rece)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu crema de mure:

Se spala murele si se amesteca cu zaharul. Se pun la foc si se fierb pana cand se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca si se strecoara prin sita. Se pun din nou la foc pana cand trec de testul picaturii: se pune o picatura pe o farfurie si daca nu se imprastie atunci cand farfuria este inclinata, dulceata este gata. Se lasa sa se raceasca.

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. 

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon. Se intinde aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.

 Cand blatul este gata, se pune cu tot cu hartia de copt peste un prosop umed si se ruleaza in el. Se lasa asa pana cand se raceste total. 

Dupa aceea, se mixeaza frisca si se amesteca cu dulceata de mure. 

Se desface blatul din prosop, cu mare grija, eventual va puteti folosi de un cutit lung si subtire. 

Se intinde circa jumatate din crema peste blat, apoi acesta se ruleaza. 

Se transfera rulada pe un platou si se decoreaza cu restul de crema.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada Krantz