Tort Sacher

de Maria68 in Torturi, 21 Mar 2012 | 3659 vizualizari

 

Pentru familia noastra sosirea primaverii in fiecare an are o semnificatie aparte: 21 Martie este o zi speciala ,fiind marcata de doua evenimente: solstitiu de primavara si....ziua de nastere a sotului.....La multi ani Vasile:X!!!! Si cu aceasta ocazie am tinut sa pregatesc un tort mai finut si cu ciocolata din belsug:)!!!!!,

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 130 g unt
  • 110 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 oua
  • 110 g zahar tos
  • 125 g faina
  • 300 g dulceata de caise
  • Pentru ornat:
  • 400 g ciocolata cu lapte/amaruie (eu am folosit 300 g)
  • sos de ciocolata pentru aspect glazurat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher:

Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate spuma, untul, cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga ciocolata calda, amestecata cu galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zaharul tos, si se adauga 1/3 din spuma peste masa de ciocolata, folosind o spatula.Se adauga faina, cernuta in prealabil, putin cate putin. Se amesteca usor si restul de spuma de albusuri. Se pune compozitia in forma cu diam. de 24 cm. si se coace 30-40 min. in functie de cuptor ,sau mai sigur pana trece testul scobitorii.


Dupa racire se taie blatul in doua. Incalzim dulceata de caise si ungem cu jumatate din ea primul blat. Adaugam deasupra al doilea blat si ungem cu restul de dulceata. Topim ciocolata si turnam cu grija peste tort, incepand din mijlocul tortului pana la margini. Punem tortul la frigider pentru cca. 15 min., dupa care il glazuram cu sosul de ciocolata preparat dinainte.







 

TIPS-URI

1

Cu o lingura formam deasupra tortului mici vartejuri, pentru a creea aspectul marmorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Maria68 1

23.03.2012, 15:40

Bineinteles Simona

mamaieelena 1

02.05.2012, 21:46

maria eu am lipsit de la tort si nu am facut urarile oh imi pare rau dar mai faci tu tort asa-i?dar acesta este super

SavoriUrbane 1

16.02.2015, 10:02

in sfarsit un Tort Sacher fara praf de copt! seamana cu originalul.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte