Tort clasic visina &ciocolata (metoda rapida)

de anisoara in Torturi, 22 Iun 2010 | 11085 vizualizari

 

Am descris multe amanunte in receta si ea pare lunga, dar se prepara aceasta torta foarte , foarte repede. Am descris aceste amanunte, pt ca cremele cu gelatina sunt capricioase si pot sa nu se intareasca si sa se lipeasca bine intre ele. Sper sa va fie utile sfaturile mele.

Pentru ca sa inveti a lucra cu o camera profesionala noua , e necesar sa faci poze si cat mai multe. Si cel mai greu lucru este- sa faci o pòza reusita la un tort cu ciocolata. E foarte greu, sa redai culoarea naturala a ciocolatei. De aceia ,am hotarat, sa prepar o torta rapida si sa-mi studiez camera noua CANON-450D obiectivul 18-55 mm. Am facut cam 20 de poze ,dar nu vad niciuna reusita.

 

INGREDIENTE

  •  3  blaturi de biskwit cumparate
  • blatul de visina :
  • 500 gr visina in sucul ei
  • 100 ml de ceai corcode
  • 100 gr de zahar
  • 20 gr de jelatina naturala
  • o.5  lingurita de esenta de vanilie
  • crema de ciocolata :
  • 400 gr de lapte dulce condensat nefiert
  • 400 ml de lapte simplu fiert rece
  • 100 de unt
  • 150 gr de zahar
  • 1 lingura cu varf de cacao pur
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • sucul de ,la 0.5 lamaie
  • 30 gr de jelatina
  • pentru glazura :
  • 60 gr de ciocolata curata
  • 50 gr de unt
  • 80 gr de smantana
  • florile sunt facute din fondant de ciocolata si miere de albina
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort clasic visina &ciocolata (metoda rapida):

Blatul de visina


Se pregateste visina fara sambure in sucul ei. Daca este prea acra ii adaugati zahar si amestecati cu sucul ei caldut, pt ca sa se topeasca mai repede zaharul. Cantitatea de visina cu lichidul ei e necesar sa fie cca 500-600 ml, nu mai mult, ca se va faramita mult primul blat. Adaugati compot de visina,ceai din corcode pana veti primi cantitatea necesara. La dorinta puteti sa-i adaugati putin alcool sau lichior.


Scurgeti un pahar de suc si amestecati intr-un vas mai mare cu 20 g de gelatina. E necesar sa se inmoaie gelatina naturala. Eu nu folosesc alt tip de gelatina. Cititi pe cutie , cat timp e necesar sa se inmoaie gelatina si modul de utilizare. Ea se umfla timp de 20-30 minute in sucul de visina.

Vasul cu gelatina inmuiata se pune in microunda pe 20-30 sec sa se dizolve gelatina , se rastoarna toata visina cu lichidul ramas peste gelatina si se amesteca bine. Se acopera acest vas cu un capac si se pune in congelator pentru 5-10 minute, ca sa se prinda visina cu gelatina ATENTIE pana la o stare ca piftia ( sa tremure ) , nu mai mult. De ce se procedeaza in asa fel? daca veti turna visina in sucul cu gelatina inmuiata in stare lichida peste blat , biskwit se va inmuia totul si visina va ramanea fara lichid la suprafata blatului. Sper , ca este inteles acest aspect.

Se ia o forma detasabila si la fundul ei se pune primul blat de biskwit. Peste el se rastoarna visina , neintarita pana la urma . Se acopera cu alt blat si se da la frigider pentru o ora, ca sa se intareasca( sa se lipeasca ) bine blaturile intre ele.


Blatul de ciocolata


Se fierbe laptele si se raceste. Se toarna gelatina in jumatatea din lapte caldut si se lasa sa se inmoaie. Cealalta jumatate de lapte se amesteca cu cacao si cu zahar pana se topeste zaharul. Intr-un vas se rastoarna laptele condensat, dulce ( nefiert) , peste el se toarna untul molcut si se amesteca bine. Laptele cu gelatina inmuiata se pune in microunda pt 20-30 sec ,sa se topeasca gelatina si se amesteca cu laptele cu cacao. Tot laptele se pune la incalzit putin. Se amesteca cu laptele condensat si untul , se adauga esenta de vanilie, si sucul de lamaie , se amesteca totul bine cu o lingura . Vasul se acopera cu un capac si se pune in congelator , pe 10 minute , pt ca sa se intareasca putin crema de ciocolata. Am descris acest moment detailat -in blatul de visina. Cand este prinsa crema , si tremura in vas, ca o piftie , se rastoarna peste blatul de biskwit Se acopera cu al treilea blat de biskwit si se pune in frigider pentru 3-4 ore.


Glazura


Intr-o farfurie se pune ciocolata bucatele , se adauga untul si se pune la microunde pt 30 sec sa se topeasca bine untul si pe jumatate ciocolata. Se scoate farfuria din microunda si se amesteca cca 3-4 minute intr-una cu o lingura de lemn pana se topeste ciocolata toata. Se adauga smantana si se amesteca bine pana se omogenizeaza toata compozitia.


Tortul se scoate din forma cu mare atentie si se acopera cu glazura pe toate partile . Se niveleaza cu cutitul care mereu este bagat in apa calduta. Se orneaza cu flori facute din fondant de ciocolata topita si miere de albina. Se primeste o compozitie ca plastilina. Inainte de a lucra cu ea e necesara sa fie rece scoasa din frigider, altfel se lipeste de degete.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort clasic visina &ciocolata (metoda rapida)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Angelina_Elena 1

12.07.2012, 19:17

jolygina 1

29.01.2013, 21:02

ce bine arata

Veronica22 1

07.02.2014, 00:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata