Tort cu crema de ciocolata

de gaby_gabytza in Torturi, 8 Feb 2013 | 856 vizualizari

 

Azi fetita mea a facut 4 luni si asa am gasit o scuza buna: ca sa manance mamica ei ceva bun si pentru ea:)))))))))))))))
blatul inspirat de la bitza mersi

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 40 ml ulei
  • 170 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 ml lapte
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri amidon
  • 1 ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

Blatul- Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam zaharul, esenta, plicurile de zahar vanilat si laptele. Amestecam bine si lasam 10 minute sa se odihneasca. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea. Dam la rece 2-3 ore.


Crema-Amestecam cacao, amidonul si zaharul, treptat adaugam laptele si amestecam continuu. Punem pe foc pana se ingroasa, oprim focul si adaugam 1 ciocolata. Lasam la racit


Taiem blatul in doua foi si insiropam prima foaie (sirop eu am folosit compot), punem crema, adaugam a 2 a foaie, insiropam si ungem cu crema. Ornam cu visine din compot

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

gaby_gabytza 1

09.02.2013, 12:25

ms cris

Rocsi 1

09.02.2013, 18:34

La multi ani micutei!

mamaieelena 1

09.02.2013, 22:54

La multi ani printesei tale si tortul a fost grozav

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mascarpone, crema de ciocolata si zmeura