Desert tort bogat

de cristinutanicolita in Torturi, 19 Feb 2019 | 3752 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1: 4 oua,4 lg zahar, 1 lg ulei,1 plic zahar vanilat,2 lg cu varf de nuci prajite si macinate,3 lg faina.
  • Blat 2: 4 oua,4 lg zahar, 1 lg ulei,1 lg cacao,3 lg faina.
  • Blat 3: 4 oua,4 lg zahar,1 lg ulei, 2 plicuri zahar vanilat, 4 lg faina.
  • Blat 4: 4 oua, 4 lg zahar,1 lg ulei, 2 plicuri zahar vanilat,4 lg faina,esenta de migdale.
  • Blat 5:6 albusuri,200 g zahar,250 g nuci macinate.

SIROP:

  • Blat 1: Sirop fiert din 2 lg zahar+100 ml apa+esenta de vanilie
  • Blat 2: Sirop fiert din 100 ml apa+2 lg zahar+esenta de rom
  • Blat 3: 100 ml cafea concentrata indulcita
  • Blat 4: Sirop fiert din 2 lg zahar+100 ml apa+esnta migdale

CREMA 1: 300 g nuci prajite si macinate,150 g zahar,4-5 lg lapte,coaja de lamaie,200g unt.

CREMA 2: 6 galbenusuri, 300 g zahar,750 ml lapte,9 lg faina, 5 plicuri zahar vanilat, 500 g unt, 100 g stafide, 100 g ciocolata amaruie, 200 g smochine si zmeura,1 lingura nes si ananas din compot,200 g fructe confiate. 500 ml frisca pt decor

Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort bogat:

Cum procedezi pt fiecare blat:

Separi ouale. Bati albusurile spuma cu zaharul apoi adaugi faina in ploaie si celelalte ingrediente pentru fiecare blat.

Blat 5: Bati albusurile spuma cu zaharul la bain-marie pana se intareste bezeaua si adaugi nucile.

Mod de prepare crema 1: Amesteci nucile cu zaharul,coaja de lamaiesi laptele si fierbi la foc mic pana se leaga. Lasi sa se raceasca si incorporezi untul frecat spuma.

 Crema 2 : Freci spuma galbenusurile cu zaharul,adaugi laptele si faina si fierbi compozitia la foc mic pana se ingroasa. Incorporezi zaharul vanilat, iar dupa ce s-a racit untul frecat spuma.

Imparti crema in 3 parti egale si adugi:

-in prima parte ciocolata rasa fin,bucatele de ciocolata si stafide.

-in parte a doua: smochinele taiate si stafidele.

 -in partea a treia fructe confiate

ASAMBLARE: Asezi pe un platou blatul 1,il insiropezi si aplici crema 1(cu nuca),peste acesta blatul 2 insiropat si pui crema de ciocolata si stafide, blatul 3 insiropat si crema de ness si smochine,blatul 4 insiropat si crema cu fructe confiate si acoperi cu blatul 5.

Decorezi cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort bogat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Jaffa