Tort cu cafea ,,Mocca,,

de Zamfira in Torturi, 24 Oct 2015 | 3104 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 
  • 5 ouă 
  • 125 g zahăr tos 
  • 125 g făină 
  • 1 lingură cacao 
  • 1 esenţă vanilie
  • Cremă 
  • 6 linguriţe cafea ness 
  • 100 ml lichior de cafea 
  • 150 g zahăr pudră 
  • 500 ml frişcă 
  • 2 pliculeţe gelatină
  • Decor
  •  ciocolată rasă
  •  bomboane de ciocolată
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea ,,Mocca,,:

Batem albuşurile cu un praf de sare până cînd obţinem o spumă foarte tare.


Adăugăm treptat gălbenuşurile şi zahărul şi esenţa. Mixăm în continuare. Adăugăm treptat făina cu grijă pentru a nu distruge spuma, amestecăm totul cu o lingură prin mişcări de jos în sus.


Scoatem 3 linguri de compoziţie pe care o amestecăm cu o lingură de cacao.


Turnăm compoziţia deschisă la culoare într-o formă de tort 23 cm, tapetată cu hârtie pentru copt.


Adăugăm din loc în loc compoziţia cu cacao. Punem tava în cuptorul încâzit, timp de coacere 30-35 de minute, facem proba cu scobitoarea.


Lăsăm blatul să se răcească şi apoi o tăiem în două.


Crema:


Batem smântâna pentru frişcă până când are o consistenţă tare.


Amestecăm ness-ul cu lichiorul.


Adăugăm treptat în frişcă zahărul şi pasta de cafea, în final adăugăm gelatina.


Ungem primul blat cu mai mult de jumătate din cremă.


Aşezăm al doilea blat deasupra.


Îmbrăcăm tortul cu cremă şi-l ornăm cu ciocolată rasă şi bomboane de ciocolată.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea ,,Mocca,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Zamfira 1

24.10.2015, 21:24

Multumesc Rocsi!!!!

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:04

Zamfira 1

26.10.2015, 09:28

Daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe