Tort cu cafea ,,Mocca,,

de Zamfira in Torturi, 24 Oct 2015 | 2707 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 
  • 5 ouă 
  • 125 g zahăr tos 
  • 125 g făină 
  • 1 lingură cacao 
  • 1 esenţă vanilie
  • Cremă 
  • 6 linguriţe cafea ness 
  • 100 ml lichior de cafea 
  • 150 g zahăr pudră 
  • 500 ml frişcă 
  • 2 pliculeţe gelatină
  • Decor
  •  ciocolată rasă
  •  bomboane de ciocolată
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea ,,Mocca,,:

Batem albuşurile cu un praf de sare până cînd obţinem o spumă foarte tare.


Adăugăm treptat gălbenuşurile şi zahărul şi esenţa. Mixăm în continuare. Adăugăm treptat făina cu grijă pentru a nu distruge spuma, amestecăm totul cu o lingură prin mişcări de jos în sus.


Scoatem 3 linguri de compoziţie pe care o amestecăm cu o lingură de cacao.


Turnăm compoziţia deschisă la culoare într-o formă de tort 23 cm, tapetată cu hârtie pentru copt.


Adăugăm din loc în loc compoziţia cu cacao. Punem tava în cuptorul încâzit, timp de coacere 30-35 de minute, facem proba cu scobitoarea.


Lăsăm blatul să se răcească şi apoi o tăiem în două.


Crema:


Batem smântâna pentru frişcă până când are o consistenţă tare.


Amestecăm ness-ul cu lichiorul.


Adăugăm treptat în frişcă zahărul şi pasta de cafea, în final adăugăm gelatina.


Ungem primul blat cu mai mult de jumătate din cremă.


Aşezăm al doilea blat deasupra.


Îmbrăcăm tortul cu cremă şi-l ornăm cu ciocolată rasă şi bomboane de ciocolată.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea ,,Mocca,," nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Zamfira 1

24.10.2015, 21:24

Multumesc Rocsi!!!!

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:04

Zamfira 1

26.10.2015, 09:28

Daniela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea de nuca si cafea