Tort "Sah" aromat

de Alexandra Burz in Torturi, 24 Ian 2014 | 2191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic cacao
  • 2 lingurite esenta rom
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • Pentru crema:
  • 2 linguri de faina
  • 8 linguri de lapte
  • 2 oua
  • 1 plic sofran
  • 1 esenta de vanilie
  • 400 gr margarina Rama
  • 100 ml frisca batuta tare
  • Pentru sirop:
  • 6 linguri de zahar
  • 1 esenta de rom
  • 500 ml apa
  • Pentru glazura:
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 200 gr nuci
  • 100 gr zahar
  • 10 gr fulgi ciocolata alba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Sah" aromat:

Blatul:


Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu praful de copt pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga galbenusurile peste spuma de albuse si se amesteca de sus in jos. Se adauga faina, amestecand la fel.


Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale. Intr-una din parti se adauga cacaua si romul si se amesteca pana la omogenizare. In cealalta parte se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie.


Ungem o forma de copt cu ulei si o tapetam cu faina. Umplem doua posuri cu compozitiile obinute, una neagra, cealalta galbena, punem un sprit de 12 cm si umplem forma de tort cu un cerc galben, unul negru...tot asa pana se umple. Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute. Coacem astfel trei blaturi din compozitia respectiva, insa cu grija, astfel incat culorile sa fie tot contra, alb-negru.


Crema:


Punem intr-un bol ingredientele (exclus margarina si frisca), le mixam pana la omogenizare. Le punem pe aburi pana cand se ingroasa. Lasam crema la racit. Margarina la temperatura camerei, o mixam pana devine spumoasa. Cand crema s-a racit amestecam cu margarina si frisca batuta, amestecand de sus in jos.


Siropul:


Caramelizam 3 linguri de zahar. Stingem cu apa. Lasam la fiert, adaugand zaharul ramas si romul. Lasam la racit.


Glazura:


Rupem ciocolata bucatele potrivite. Bagam la cuptorul cu microunde aproximativ 1 minut la 600 grade. Se scoate si se amesteca cu frisca lichida.


Decor:


Caramelizam zaharul. Adaugam nucile. Le scoatem pe un dog si le lasam sa se raceasca. Cand s-au racit le zdrobim cu sucitorul pentru a deveni mai marunte.


Asamblare:


Punem un blat pe un platou. Insiropam. Adaugam crema si tot asa pana la ultimul, astfel incat deasupra sa fie tot crema. Turnam glazura, decoram cu nuci caramelizate si fulgi de ciocolata alba.


 

TIPS-URI

1

Pentru ca sofranul sa aiba un plus de aroma si culoare mai aprinsa, dizolvati-l in putina apa calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Sah" aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Criss 1

25.01.2014, 06:03

MonaMimi 1

25.01.2014, 15:37

Alexandra Burz 1

27.01.2014, 08:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort Mousse