Tort cu vanilie si frisca

de Dea_Dea in Torturi, 26 Mar 2014 | 1593 vizualizari

 

A fost facut pentru socrela :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • jumatate de plic de praf de copt de la Dr.Oetker.

  • CREMA:
  • un plic de crema de vanilie Ica
  • 400 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • GLAZURA
  • 5 linguri de apa
  • 150 ml frisca lichida
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri nesquik
  • 3 linguri miere
  • 15 gr gelatina+2 linguri apa pentru hidratat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu vanilie si frisca:

Blat :Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.

Se pun galbenusurile frecate cu ulei ,faina cu praful de copt si se pune totul in tava unsa de 24 cm. Se da la cuptor 40 min. Se scoate si se lasa la racit.

Crema: Laptele se pune in castron si se pune crema de vanilie , se mixeaza cu mixerul. Frisca se bate spuma.Se amesteca.

Sirop: Apa se amesteca cu esenta de vanilie si zaharul pana se topeste.

Glazura: Gelatina se pune la hidratat intr-un vas cu cele 2 linguri de apa rece. Cernem cacao. Punem intr-o cratita de inox, cu fundul dublu: apa, frisca lichida, mierea, zaharul si amestecam totul pana se dizolva zaharul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere. Adaugam nesquik-ul, omogenizam si lasam sa fiarba fix 3 minute (din momentul in care incepe sa fiarba), amestecand continuu cu un tel. Luam de pe foc si strecuram printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase si sa obtinem o glazura imperfecta. Lasam sa se raceasca pana ajunge la o temperatura de 30-40 grade.Topim gelatina hidratata la microunde cateva secunde (fara sa fiarba!!!) cat sa devina lichida si o turnam peste glazura si amestecam sa se omogenizeze.


ASAMBLARE:Se taie blatul in 3 (2 taieturi). Se insiropeaza, se pune un start de crema , unul de frisca. apoi iarasi blat , iarasi crema si frisca si deasupra glazuram.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si alta crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

26.03.2014, 19:31

Cum de mult nu am servit o feliuta de tort as cam servi de la tine

MotanLaOale 1

26.03.2014, 19:57

MIUTA 1

28.03.2014, 12:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fantezie de ciocolata