Tort Dark extreme

de oana_d in Torturi, 11 Feb 2011 | 2544 vizualizari

 

Varianta ciocolatoasa de "Padurea neagra".

 

INGREDIENTE

  • - blatul:
  • 10 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • 8 linguri de faina,
  • 2 linguri de cacao,
  • un plic de praf de copt,
  • un plic de zahar vanilat,
  • 3 linguri de rom bautura.
  • - crema de rahat cu lamaie, 250 g
  • - crema de ciocolata:
  • un pachet de unt,
  • 2 linguri pline cu cacao,
  • 3 linguri de zahar,
  • zeama de la o portocala,
  • coaja de la 2 portocale,
  • o ciocolata cu lapte,
  • o ciocolata Heidi 75 % cacao,
  • 100 ml rom bautura.
  • 500 g visine
  • - sirop:
  • 500 ml apa,
  • 5-6 linguri de zahar,
  • 150 ml rom.
  • - glazura:
  • o lingura de crema de ciocolata si
  • o ciocolata Heidi Dark extreme, 85% cacao.
  • - decor:
  • 150 ml frisca, sau dupa dorinta.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dark extreme:

Blatul l-am facut ca pe un pandispan: bat intai albusurile spuma, apoi adaug zaharul, galbenusurile pe rand, pun romul si vanilia, incorporez faina amestecata cu praful de copt si cu cacao. Am dat compozitia in tava de tort diametrul de 28 cm, unsa cu mult ulei, aproximativ 40 de minute la foc mediu. Am scos din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca in suportul sau din care am scos doar cercul lateral.



Crema de rahat si lamaie se face astfel: se rade coaja de la lamaie, se da rahatul prin masina, apoi lamaia curata de coaja alba ramasa; se amesteca bine toate cele 3 ingrediente apoi se incorporeaza 1-2 linguri de unt.



Crema de ciocolata: 50 g din unt, zeama de lamaie, cacaoa si zaharul le pun la bain marie aproximativ 10-15 minute, pana cand se topeste zaharul si incepe usor-usor sa se ingroase compozitia. Apoi dau deoparte si pun razatura de portocala, romul si ciocolata bucatele. Amestec pana cand ciocolata se integreaza bine-bine in crema si adaug restul de unt. Se amesteca bine pana cand se racoreste.



Blatul l-am taiat in 3 apoi l-am insiropat cu un sirop facut din apa si zahar (puteti pune zahar dupa gust, maximum aceeasi greutate ca si a apei) puse pe foc sa dea cateva clocote, la care am adaugat romul dupa ce am dat deoparte ibricul. Siropul il torn fierbinte peste blaturi, ca sa intre mai repede in prajitura.



Peste primul blat am turnat crema de lamaie si apoi visinele una cate una in asa fel incat sa acopere complet suprafata.

Am pus al doilea blat iar peste el 2/3 din crema de ciocolata si peste crema, al treilea blat.



Am scos o lingura din crema de ciocolata ramasa si am pus-o intr-un ibric, apoi cu restul am uns partea laterala a tortului.

Lingura de crema am topit-o la bain marie si apoi am adaugat o ciocolata Heidi Dark Extreme 85% cacao rupta bucatele. Am glazurat tortul cu un strat gros care s-a intarit imediat.

Peste noapte am lasat tortul la rece iar a doua zi l-am decorat cu putina frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dark extreme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mamidesara 1

12.02.2011, 16:41

superb si cred ca delicios

adry88 1

04.07.2011, 16:04

diaconta 1

30.01.2013, 08:48

La multi ani !!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cea mai neagra negresa

de GeorgiG 5

ieri la 23:23

Lasagna de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:53

Snitel de porc cu pesmet panko

de -Miti- 7

ieri la 10:36

Aperitiv budinca cu dovlecei si branza

de Rocsi 9

pe 15.08 la 22:01

RETETA RECOMANDATA
Tort Krem a la krem