Tort cu crema de portocale

de katty in Torturi, 19 Feb 2015 | 5517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua,
  • 70gr unt,
  • 60 gr zahar,
  • 60 gr faina,
  • 15 gr cacao,
  • 1/2 plic praf de copt
  • crema:
  • 200 ml vin alb dulce,
  • 200 gr zahar,
  • 100 ml zeama de portocale,
  • 1 plic gelatina,
  • 150 ml frisca lichida,
  • 3 galbenusuri,
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • sirop:
  • 150 ml apa,
  • 75 gr zahar,
  • 50 ml zeama de portocale,
  • coaja de portocale
  • glazura:
  • 75 gr ciocolata amaruie,
  • 2 linguri frisca lichida,
  • 1 portocala ptr decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de portocale:

Separati albusurile, pe care le bateti spuma tare cu un praf de sare. Adaugati zaharul si bateti in continuare pana capata consistenta unei smantani mai groase. Adaugati galbenusurile, apoi untul topit, rece. Amestecati faina cu pudra de cacao si praful de copt si adaugati-le in ploaie peste compozitia de oua. Amestecati cu o lingura de lemn, de jos in sus, usor, pana se omogenizeaza. Turnati compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si bagati-o la cuptorul preincalzit, la foc potrivit pana trece proba scobitorii. Cand este gata lasati-l sa se raceasca, apoi taiati-l in 3 felii pe orizontala.


Pentru sirop puneti apa la fiert cu zaharul. Dupa ce da cateva clocote, dati-l jos, puneti coaja rasa de portocale, apoi,dupa ce s-a racit, zeama de portocale. Scurgeti cojile de portocale inainte de a insiropa tortul.


Pentru crema amestecati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugati vinul caldut, amestecand inr-una, apoi puneti-l la foc mic. Amestecati continuu pana crema se ingroase. Puneti gelatina la hidratat in zeama de portocale. Puneti o lingura de crema fierbinte in gelatina, amestecati energic, apoi adaugati gelatina in crema, omogenizati crema.Dati jos vasul, puneti-l cu fundul in apa rece si amestecati pana se raceste. Cand este rece amestecati cu frisca batuta spuma tare si cu ciocolata rasa .


Montati tortul in vasul forma in care a fost copt. Puneti folie alimentara, apoi alternati feliile de tort insiropate cu crema, ultimul strat fiind de crema. Puneti tortul la rece pentru 2 ore. Cand crema s-a intarit bine, il scoateti pe un platou, il imbracati in glazura facuta din ciocolata topita la bain-marie cu frisca lichida, apoi ornati-l cu felii de portocala sau dupa imaginatia fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

monik80 1

09.03.2015, 20:37

arata splendid

aryana 1

06.04.2015, 17:50

este deosebit de bun si ideal pentru cei care nu consuma ff dulce.eu l-am incercat

katty 1

06.04.2015, 20:50

Ma bucur ca ti-a placut Ariana !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mascarpone, crema de ciocolata si zmeura