Tort cu crema de portocale

de katty in Torturi, 19 Feb 2015 | 7018 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua,
  • 70gr unt,
  • 60 gr zahar,
  • 60 gr faina,
  • 15 gr cacao,
  • 1/2 plic praf de copt
  • crema:
  • 200 ml vin alb dulce,
  • 200 gr zahar,
  • 100 ml zeama de portocale,
  • 1 plic gelatina,
  • 150 ml frisca lichida,
  • 3 galbenusuri,
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • sirop:
  • 150 ml apa,
  • 75 gr zahar,
  • 50 ml zeama de portocale,
  • coaja de portocale
  • glazura:
  • 75 gr ciocolata amaruie,
  • 2 linguri frisca lichida,
  • 1 portocala ptr decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de portocale:

Separati albusurile, pe care le bateti spuma tare cu un praf de sare. Adaugati zaharul si bateti in continuare pana capata consistenta unei smantani mai groase. Adaugati galbenusurile, apoi untul topit, rece. Amestecati faina cu pudra de cacao si praful de copt si adaugati-le in ploaie peste compozitia de oua. Amestecati cu o lingura de lemn, de jos in sus, usor, pana se omogenizeaza. Turnati compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si bagati-o la cuptorul preincalzit, la foc potrivit pana trece proba scobitorii. Cand este gata lasati-l sa se raceasca, apoi taiati-l in 3 felii pe orizontala.


Pentru sirop puneti apa la fiert cu zaharul. Dupa ce da cateva clocote, dati-l jos, puneti coaja rasa de portocale, apoi,dupa ce s-a racit, zeama de portocale. Scurgeti cojile de portocale inainte de a insiropa tortul.


Pentru crema amestecati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugati vinul caldut, amestecand inr-una, apoi puneti-l la foc mic. Amestecati continuu pana crema se ingroase. Puneti gelatina la hidratat in zeama de portocale. Puneti o lingura de crema fierbinte in gelatina, amestecati energic, apoi adaugati gelatina in crema, omogenizati crema.Dati jos vasul, puneti-l cu fundul in apa rece si amestecati pana se raceste. Cand este rece amestecati cu frisca batuta spuma tare si cu ciocolata rasa .


Montati tortul in vasul forma in care a fost copt. Puneti folie alimentara, apoi alternati feliile de tort insiropate cu crema, ultimul strat fiind de crema. Puneti tortul la rece pentru 2 ore. Cand crema s-a intarit bine, il scoateti pe un platou, il imbracati in glazura facuta din ciocolata topita la bain-marie cu frisca lichida, apoi ornati-l cu felii de portocala sau dupa imaginatia fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

aryana 1

06.04.2015, 17:50

este deosebit de bun si ideal pentru cei care nu consuma ff dulce.eu l-am incercat

katty 1

06.04.2015, 20:50

Ma bucur ca ti-a placut Ariana !

Ancutsa 1

13.01.2018, 10:47

Foarte bun! Si ce aromat e!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4197 puncte

Catalina L

3391 puncte

 Merisor

3247 puncte

Constelatialeu

2943 puncte

RODIMUR

2844 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gem de gutui
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si fructe de padure