Trei torturi speciale a la Liliana

de Bucataras in Torturi, 28 Apr 2009 | 8078 vizualizari

 

Liliana, precum croitorasul cel viteaz: “trei dintr-o lovitura!”

 

INGREDIENTE

  • Blat alb de tort
  • 4 oua
  • 100ml.apa
  • 100ml.ulei
  • 250gr.faina
  • 250gr.zahar
  • 1 praf de copt
  • Pt. tortul fluture am facut un blat de amandina (gasit pe net) si anume:
  • 6oua
  • 200gr.zahar
  • 30ml.apa
  • 30ml.ulei
  • 20gr.cacao
  • 8lg.faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trei torturi speciale a la Liliana:

M.D.P. se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, iar galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi apa .Cele 2 compozitii se amesteca usor ,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace aproximativ 45min.Se taie blatul in 3 se insiropeaza cu sirop se zahar ars, apoi se pun cremele. Eu am folosit crema de ciocolata (o cutie mare de fineti)si de vanilie.Pt. balerina am folosit deasupra pasta de lapte praf, pasta din care am facut si trandafirasul.


Pt. tortul fluture am facut un blat de amandina(gasit pe net)si anume: Albusurile se bat spuma tare,se adauga zaharul,apa si galbenusurile frecate cu ulei si se amesteca apoi se adauga faina si cacao.se coace 30min.Se insiropeaza cu sirop din 400gr.zahar si 2 capucino ciocolata Se fierb 5 min cele 2 apoi se lasa la racit. Crema este din margarina amestecata bine cu 150gr. zahar pudra, 3 galbenusuri si 3 lg.cacao.


Blatul l-am copt intr-o cratita rotunda l-am taiat pe mijloc si am pus apoi cele 2 bucati spate in spate. Deasupra am pus glazura de ciocolata din comertsi am ornat cu bomboane colorate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trei torturi speciale a la Liliana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

jolygina 1

25.09.2010, 01:38

hai sa fiu eu prima cu furcile

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea si doua creme