Trei torturi speciale a la Liliana

de Bucataras in Torturi, 28 Apr 2009 | 7908 vizualizari

 

Liliana, precum croitorasul cel viteaz: “trei dintr-o lovitura!”

 

INGREDIENTE

  • Blat alb de tort
  • 4 oua
  • 100ml.apa
  • 100ml.ulei
  • 250gr.faina
  • 250gr.zahar
  • 1 praf de copt
  • Pt. tortul fluture am facut un blat de amandina (gasit pe net) si anume:
  • 6oua
  • 200gr.zahar
  • 30ml.apa
  • 30ml.ulei
  • 20gr.cacao
  • 8lg.faina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trei torturi speciale a la Liliana:

M.D.P. se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, iar galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi apa .Cele 2 compozitii se amesteca usor ,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace aproximativ 45min.Se taie blatul in 3 se insiropeaza cu sirop se zahar ars, apoi se pun cremele. Eu am folosit crema de ciocolata (o cutie mare de fineti)si de vanilie.Pt. balerina am folosit deasupra pasta de lapte praf, pasta din care am facut si trandafirasul.

Pt. tortul fluture am facut un blat de amandina(gasit pe net)si anume: Albusurile se bat spuma tare,se adauga zaharul,apa si galbenusurile frecate cu ulei si se amesteca apoi se adauga faina si cacao.se coace 30min.Se insiropeaza cu sirop din 400gr.zahar si 2 capucino ciocolata Se fierb 5 min cele 2 apoi se lasa la racit. Crema este din margarina amestecata bine cu 150gr. zahar pudra, 3 galbenusuri si 3 lg.cacao.

Blatul l-am copt intr-o cratita rotunda l-am taiat pe mijloc si am pus apoi cele 2 bucati spate in spate. Deasupra am pus glazura de ciocolata din comertsi am ornat cu bomboane colorate.

 

RETETA IN IMAGINI

Trei torturi speciale a la Liliana-0
Trei torturi speciale a la Liliana-1
Trei torturi speciale a la Liliana-2

COMENTARII (1)

jolygina

jolygina 1

25.09.2010, 01:38

hai sa fiu eu prima cu furcile

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!