Desert tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

de mirela0911 in Torturi, 6 Aug 2017 | 4639 vizualizari

 

Am cumparat zmeura pentru dulceata dar nu m-am putut abtine sa nu fac si un desert cu aceste minunate fructe. Am optat pentru un tort in care am pus un jeleu de zmeura, mascarpone, invelit in ciocolata ..... un deliciu aromat, grozav de bun! :X

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 130 g unt
  • 300 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 120 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie
  • 190 g faina alba
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lg iaurt

Pt. crema de mascarpone:

  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1/2 plic gelatina

Pt. jeleul de zmeura:

  • 300 g zmeura
  • 4 lg zahar
  • 200 ml apa
  • 1/2 plic gelatina

Pt. ornat:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2-3 lg lapte
  • fructe: zmeura, mure, coacaze
  • migdale macinate
  • 2 sticksuri de ciocolata cu menta
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone:

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se toarna laptele si se mixeaza la viteza mica. Se adauga praful de budinca, faina si praful de copt. Se amesteca putin (altfel va zbura toata faina :)) ) apoi se mixeaza bine. Se adauga iaurtul si se mixeaza.

Se toarna compozitia in tava dinainte pregatita, tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca. 45 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Se taie blatul in doua.

Crema de mascarpone: Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra vanilat, apoi se adauga smantana pentru frisca in doua reprize si se mixeaza. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe plic, apoi se toarna peste crema. Se amesteca bine si se lasa deoparte.

Primul blat se pune pe un platou si se asaza inelul detasabil de la tava in care s-a copt blatul. Se toarna crema de mascarpone, se niveleaza si se da la rece pana se pregateste jeleul.

Jeleu de zmeura: Intr-o craticioara se pune zmeura cu cele 4 lg de zahar si apa si se pune pe foc mic sa fiarba pana se inmoaie bine zmeura. Se trece totul prin sita pentru a ramane doar sosul, fara samburi. Se pune din nou pe foc sa mai dea 2-3 clocote.

Gelatina se pune la hidratat in apa conform instructiunilor de pe plic, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se toarna in jeleul de zmeura si se amesteca bine. Se lasa deoparte sa se raceasca bine.

Se scoate tortul din frigider si se toarna peste branza jeleul de zmeura. Se asaza cu grija cel de-al doilea blat si se da din nou la frigider, de preferat peste noapte.

Ciocolata se pune la topit impreuna cu laptele. Cand s-a omogenizat, se trage de pe foc.

Se scoate tortul de la frigider si se toarna ciocolata lasand sa curga pe margini. Se da din nou la frigider pana se intareste ciocolata, apoi se orneaza dupa imaginatie cu fructe de sezon, migdale macinate, sticksuri de ciocolata.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia.

2

Blatul se poate insiropa daca preferati, eu am ales sa-l las asa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Rahela Velicu 1

09.08.2017, 13:23

Minunat!

ela 1

10.08.2017, 00:57

ce bunatate!!!!

laura_n 1

10.08.2017, 18:21

Ce frumos si apetisant! Cu siguranta o alegere grozava de ingrediente! Bravoo, Mirelusule!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de Dragobete, inimioara