Tort de ciocolata si mascarpone

de Lavinia in Torturi, 26 Ian 2013 | 3920 vizualizari

 

Iata ca am ajuns si cu tortul :) E un tort cadou si din pacate nu am sectiune

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 280 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g cacao
  • 1 esenta de rom
  • 140 g faina
  • 1 praf de copt
  • 50 ml ulei
  • 40 g fulgi de cocos
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
  • 50 ml lichior de cocos
  • Crema:
  • 250 g mascapone
  • 200 g ciocolata neagra
  • 3 galbenusuri
  • 75 g zahar pudra
  • 4 linguri lapte
  • 200 ml frisca
  • 1 gelatina
  • Glazura/decor:
  • 200 g piscoturi
  • 300 g ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si mascarpone:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma tare si lucioasa. Separat se freaca galbenusurile cu esenta de rom, zaharul vanilat si uleiul si se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se adauga peste crema de oua. La final se incorporeaza nuca de cocos. Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava (26 cm ) tapetata cu folie/hartie de copt timp de 15 minute fiecare (testul scobitorii)

Pentru crema se fierb galbenusurile cu zaharul si laptele pe baie de aburi pana se ingroasa. Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 minute si se adauga peste crema de galbenusuri fierbinte. Se lasa la racorit si se adauga ciocolata topita si racita, mascarponele si frisca batuta.

Se insiropeaza fiecare blat si se umple cu crema.

Se mai opresc 2-3 linguri de crema cu care se ung marginele blatului si se lipesc piscoturile de jur imprejurul blatului.

Pentru glazura se topeste ciocolata cu frisca lichida si se lasa la racit.Se imbraca suprafata blatului cu aveline de ciocolata.

Eu am mai facut si o inimioara de ciocolata alba pentru contrast .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine