Tort de ciocolata si mascarpone

de Lavinia in Torturi, 26 Ian 2013 | 2656 vizualizari

 

Iata ca am ajuns si cu tortul :) E un tort cadou si din pacate nu am sectiune

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 280 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g cacao
  • 1 esenta de rom
  • 140 g faina
  • 1 praf de copt
  • 50 ml ulei
  • 40 g fulgi de cocos
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
  • 50 ml lichior de cocos
  • Crema:
  • 250 g mascapone
  • 200 g ciocolata neagra
  • 3 galbenusuri
  • 75 g zahar pudra
  • 4 linguri lapte
  • 200 ml frisca
  • 1 gelatina
  • Glazura/decor:
  • 200 g piscoturi
  • 300 g ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si mascarpone:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma tare si lucioasa. Separat se freaca galbenusurile cu esenta de rom, zaharul vanilat si uleiul si se adauga peste albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se adauga peste crema de oua. La final se incorporeaza nuca de cocos. Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava (26 cm ) tapetata cu folie/hartie de copt timp de 15 minute fiecare (testul scobitorii)


Pentru crema se fierb galbenusurile cu zaharul si laptele pe baie de aburi pana se ingroasa. Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 minute si se adauga peste crema de galbenusuri fierbinte. Se lasa la racorit si se adauga ciocolata topita si racita, mascarponele si frisca batuta.


Se insiropeaza fiecare blat si se umple cu crema.


Se mai opresc 2-3 linguri de crema cu care se ung marginele blatului si se lipesc piscoturile de jur imprejurul blatului.


Pentru glazura se topeste ciocolata cu frisca lichida si se lasa la racit.Se imbraca suprafata blatului cu aveline de ciocolata.


Eu am mai facut si o inimioara de ciocolata alba pentru contrast .



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Lavinia 1

27.01.2013, 11:03

multumesc

Satisfyyourcravings 1

27.01.2013, 14:37

Super!

Lavinia 1

27.01.2013, 15:16

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea si ciocolata