Tort cu mousse de visine si ciocolata

de Criss in Torturi, 6 Sep 2011 | 2745 vizualizari

 

Un tort delicios, o combinatie de ciocolata si visine. Nu va uitati cum arata :), l-am facut la repezeala si l-am ornat cu si mai mare repezeala, asadar scuze pentru aspect.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri zahar
  • -1 vanilie
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa
  • -6 linguri faiana
  • -1 praf de copt
  • -2 liinguri cacao  
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • -200 g ciocolata cu lapte
  • -150 + 200 ml frisca lichida (am folosit Meegle)
  • -5 g gelatina (1 plic l-am impartit in 2 parti egale)  
  • Mousse de visine:
  • -350 g visine (din congelator)
  • -3 linguri zahar pudra
  • -5 g gelatina
  • -300 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de visine si ciocolata:

Blat:


Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase.Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatulpana trece testul cu scobitoarea.


Dupa ce s-a racit complet, blatul se taie in doua parti egale.


Mousse de ciocolata:


Gelatina se hidrateaza in putina apa. (Cam o lingura de apa si 1/2 plic gelatina)

Intr-un vas, pe bain marie se pun 150 ml frisca si ciocolata rasa se amesteca pana se topeste ciocolata, Se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, se ia vasul deoparte si cand crema s-a racit putin, se adauga 200 ml frisca batuta.


Mousse de visine:


Visinele se amnesteca cu zaharul pudra,apoi se pun intr-un bol si se zdrobesc cu mixerul vertical. Piureul format se incalzeste pana aproape de fierbere, apoi se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina,se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu frisca batuta.


Sirop:




  • -sucul lasat de visine

  • -3 linguri zahar

  • -100 ml apa

  • -3 linguri visinata



Blatul se taie in doua, se insiropeaza, se pune crema de visine apoi cea de ciocolata si in final al doilea blat insiropat. Se lasa la rece in frigider cel putin doua ore, dupa care se rastoarna pe un platou si se orneaza dupapreferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

adry88 1

08.09.2011, 10:35

arata tare bn

kamy 1

09.09.2011, 21:32

ce-as papa o feliuta

Criss 1

10.09.2011, 19:17

Multumesc dragelor.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca