Tort 1 iunie

de ana in Torturi, 2 Iun 2010 | 2936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de ulei
  • Crema 1
  • 1 plic gelatina
  • 400 gr capsuni
  • 100 gr zahar
  • Crema 2
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic de gelatina

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 1 iunie:

Blatul : Batem albusurile spuma ,incorporam treptat zaharul,galbenusurile,faina ,cacao si uleiul.Coacem la foc potrivit.


Crema 1:Pasam capsunile cu ce avem la indemana ,adaugam zaharul si gelatina inmuiata in prealabil in apa si incalzita usor pana se dizolva granulele.O tinem la rece pana incepe sa se inchege .(Aici eu am dato-n bara ,nu am calculat cantitatea corect si am pus numai jumatate de plic si nu mi s-a inchegat crema.Cand am rasturant tortul s-a scurs toata ,dar a fost buna ,i-a ramas aroma ,deci voi puneti 1 plic )


Crema 2 :Infierbantam laptele ,punem ciocolata sa se topeasca in lapte ,lasam sa se raceasca ,apoi adaugam frisca si la sfarsit gelatina inmuiata si dizolvata.La fel ,dam la rece pana incepe sa se inchege .


Eu am facut o rochita de papusa ,dar din cauza cremei 1 nu a capatat un aspect deosebit .


Blatul l-am feliat in 3 discuri ,apoi le-am taiat din ce in ce mai mici ,si am folosit 2 castoane pentru asamblare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 1 iunie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

ana 1

02.06.2010, 13:30

mena29 1

02.06.2010, 21:16

Vreau si eu,vreau si eu

ana 1

03.06.2010, 09:26

Cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu fructe si piscoturi