Tort 1 iunie

de ana in Torturi, 2 Iun 2010 | 2595 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de ulei
  • Crema 1
  • 1 plic gelatina
  • 400 gr capsuni
  • 100 gr zahar
  • Crema 2
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic de gelatina

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 1 iunie:

Blatul : Batem albusurile spuma ,incorporam treptat zaharul,galbenusurile,faina ,cacao si uleiul.Coacem la foc potrivit.


Crema 1:Pasam capsunile cu ce avem la indemana ,adaugam zaharul si gelatina inmuiata in prealabil in apa si incalzita usor pana se dizolva granulele.O tinem la rece pana incepe sa se inchege .(Aici eu am dato-n bara ,nu am calculat cantitatea corect si am pus numai jumatate de plic si nu mi s-a inchegat crema.Cand am rasturant tortul s-a scurs toata ,dar a fost buna ,i-a ramas aroma ,deci voi puneti 1 plic )


Crema 2 :Infierbantam laptele ,punem ciocolata sa se topeasca in lapte ,lasam sa se raceasca ,apoi adaugam frisca si la sfarsit gelatina inmuiata si dizolvata.La fel ,dam la rece pana incepe sa se inchege .


Eu am facut o rochita de papusa ,dar din cauza cremei 1 nu a capatat un aspect deosebit .


Blatul l-am feliat in 3 discuri ,apoi le-am taiat din ce in ce mai mici ,si am folosit 2 castoane pentru asamblare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 1 iunie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

ana 1

02.06.2010, 13:30

mena29 1

02.06.2010, 21:16

Vreau si eu,vreau si eu

ana 1

03.06.2010, 09:26

Cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Tort de vara cu fructe