Snitel vienez

de Brindusa in Pui, 10 Mar 2010 | 9685 vizualizari

 

Da, stiu, toata lumea are habar cum se face un snitel! Ce mi-o fi venit sa pun o reteta asa de comuna?!

Adevarul e ca dupa ce am prajit prima bucata am remarcat ca semana foarte bine cu ce am mancat la un restaurant vienez: un snitel cat farfuria! Si atunci m-am gandit sa-l impartasesc cu voi.

 

INGREDIENTE

  • 4 jumatati de piept de pui
  • 3 oua
  • faina, pesmet
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit (eu folosesc de palmier)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel vienez:

Am taiat fiecare piept in doua, pe lung, fara sa desprind cele doua jumatati, astel incat sa formeze o bucata subtire si mare. Am pus peste carne folie de plastic si am batut ca sa se subtieze carnea.

Bate bine ouale intr-un castron si asezoneaza-le cu sare si piper. Da carnea prin faina, ou, pesmet si prajeste-o intr-o cantitate generoasa de ulei incalzit in prealabil. (Am observat ca daca folosesc putin ulei, carnea se arde.) Pune bucatile prajite pe servete absorbante ca sa indepartezi excesul de ulei.

Si mananca-le cu ce garnitura iti place (piure, cartofi natur) si salata sau muraturi.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel vienez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

diaconta 1

23.01.2012, 14:50

Sylvia

11.03.2010, 12:06
am comandat amandoi si ne-a picat fata cand au adus portiile era si gros si mare....am mancat abia un sfert din el si nu sunt eu sfioasa
chiar asa Sylvia

asta inseamna sa extragi din context

Brindusa 1

23.01.2012, 20:44

gaby, dia deh, unii numai asta fac: analizeaza

Bya Ralu 1

19.01.2013, 18:23

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!