Tarta Linzer cu prune si gem

de RuxyRux in Prajituri, 12 Aug 2012 | 7608 vizualizari

 

O alta reteta delicioasa de prajitura Linzer de data aceasta cu prune...eu o ador!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 500 gr faina
  • 200 gr unt
  • 50 gr alune de padure crude macinate
  • 1 lamaie mare coaja si zeama
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • 4 galbenusuri( de la oua mari)

Umplutura:

  • 1 borcan de magiun de prune( Topoloveni)
  • 12 prune mari coapte
  • 1 praf de scortisoara
  • zeama de la o portocala
  • 2 linguri zahar pudra
  • vanilie

1 galbenus sau 2 pentru uns

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Linzer cu prune si gem:

Facem un aluat ( dureaza cam 5 minute) din ingredientele pentru blat.

Punem la congelator in folie aluatul ( 10 sau 12 minute)pana ne ocupam de prune.

Prunele le spalam le curatam de samburi, si le taiem in patru . Le punem intr-un vas si deasupra punem zaharul, zeama de portocala , vanilia si scortisoara si amestecam. Scurgem apoi prunele de zeama.

Pregatim tava de tarta, o ungem cu ulei si o tapetam cu hartie de copt.

Jumatate din aluat in dam pe razatoare, aceasta va constitui baza tartei. Eu din a doua jumatate am rupt cateva bucati si am facut suluri pentru a decora marginea.

Asezam prunele, si deasupra lor pe tot mijlocul tartei gemul de prune.

Restul  din jumatatea de aluat  am folosit pentru a decora suprafata tartei cu un model de grilaj. Desigur fiecare poate face dupa inspiratie decorul. Ungem cu galbenus aluatul.

Coacem la 180 de grade pentru 35 de minute sau in functie de cuptor pana se rumeneste.

E o tarta superba...garantat...

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Linzer cu prune si gem" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura trei culori