Tarta Linzer cu prune si gem

de RuxyRux in Prajituri, 12 Aug 2012 | 4933 vizualizari

 

O alta reteta delicioasa de prajitura Linzer de data aceasta cu prune...eu o ador!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 500 gr faina
  • 200 gr unt
  • 50 gr alune de padure crude macinate
  • 1 lamaie mare coaja si zeama
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • 4 galbenusuri( de la oua mari)

Umplutura:

  • 1 borcan de magiun de prune( Topoloveni)
  • 12 prune mari coapte
  • 1 praf de scortisoara
  • zeama de la o portocala
  • 2 linguri zahar pudra
  • vanilie

1 galbenus sau 2 pentru uns

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Linzer cu prune si gem:

Facem un aluat ( dureaza cam 5 minute) din ingredientele pentru blat.


Punem la congelator in folie aluatul ( 10 sau 12 minute)pana ne ocupam de prune.


Prunele le spalam le curatam de samburi, si le taiem in patru . Le punem intr-un vas si deasupra punem zaharul, zeama de portocala , vanilia si scortisoara si amestecam. Scurgem apoi prunele de zeama.


Pregatim tava de tarta, o ungem cu ulei si o tapetam cu hartie de copt.


Jumatate din aluat in dam pe razatoare, aceasta va constitui baza tartei. Eu din a doua jumatate am rupt cateva bucati si am facut suluri pentru a decora marginea.


Asezam prunele, si deasupra lor pe tot mijlocul tartei gemul de prune.


Restul din jumatatea de aluat am folosit pentru a decora suprafata tartei cu un model de grilaj. Desigur fiecare poate face dupa inspiratie decorul. Ungem cu galbenus aluatul.


Coacem la 180 de grade pentru 35 de minute sau in functie de cuptor pana se rumeneste.


E o tarta superba...garantat...



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Linzer cu prune si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

RuxyRux 1

14.08.2012, 14:20

Foarte buna Diuta mea

mamaieelena 1

14.08.2012, 23:35

buna rau

RuxyRux 1

14.08.2012, 23:44

Multumesc mamaie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

de Oana 9

ieri la 13:37

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de visine, nuca si aluat ras