Guguluf cu lamaie

de Oana in Prajituri, 21 Feb 2010 | 3973 vizualizari

 

Pufos si aromat, cu gust intens de lamaie.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 lamaie
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g unt moale
  • 50 g amidon
  • o lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • Sirop:
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu lamaie:

Se incinge cuptorul si se lasa focul la minim. Forma de guguluf se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.


Lamaia se spala cu apa fierbinte, apoi se rade coaja si se stoarce zeama.


Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga pe rand ouale, amestecand bine. Se adauga coaja si zeama de lamaie. Amidonul se amesteca cu faina si praful de copt si se toarna in ploaie peste amestecul de oua. Se toarna compozitia in forma si se baga la cuptor, pe gratarul din mijloc, la foc mic, aproximativ 40 de minute am tinut eu. Se face testul scobitorii.


Se scoate tava, se lasa 10 minute si apoi se rastoarna guguluful pe un platou. Se amesteca zeama de lamaie cu zaharul pudra si se insiropeza bine, apoi se lasa la racit si se taie felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Oana 1

22.02.2010, 15:26

Cate o felioara pentru fete, poftiti!

Miha 1

22.02.2010, 15:49

Si pentru mine?

Oana 1

22.02.2010, 16:50

Pai se poate?? Dar sa stii ca nu mai am topping de cioco

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata