Gulas de vita cu galusti (Kalbsgulasch & Butternockerln)

de ala_oancea in Vita, 12 Mai 2009 | 14534 vizualizari

 

Reteta delicioasa din cartea mea "Culinary Austria"

 

INGREDIENTE

  • Gulas:
  • 400 gr carne de vita
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 50 gr unt
  • 20 gr boia
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lamaie mica
  • pasta de tomate
  • smantana
  • Galusti cu unt:
  • 300 gr faina
  • 2 oua
  • 60 gr unt
  • 250 ml lapte
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de vita cu galusti (Kalbsgulasch & Butternockerln):

Ceapa si ardeiul se toaca marunt si se calesc. Se adauga boiaua, apoi se adauga putina apa, usturoiul tocat, zeama de lamaie si sare. Se lasa 2 minute pe foc, pana incepe sa fiarba. Se adauga carnea de vita taiata bucatele, pasta de tomate si apa cat sa acopere. Se lasa sa fiarba la foc mic.



Pentru galusti, puneti faina intr-un bol. Adaugati putina sare, ouale si untul topit. Turnati treptat laptele si amestecati bine. Se pune o oala cu apa pe foc. Se toarna din compozitie pe planseta de tocat, iar cand apa incepe se fiarba se taie si se arunca bucatele din aluat in apa. Se lasa la fiert pana cand galustii se ridica la suprafata. Se toarna galustii in strecuratoare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se pune putin unt la topit, se adauga galustii, putina sare si mararul tocat. Se lasa putin la prajit.



Se serveste gulasul alaturi de galusti, adaugand putina smantana rece. Gulasul are un gust acrisor excelent de la zeama de lamaie, iar combinatia cu galustii e super.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de vita cu galusti (Kalbsgulasch & Butternockerln)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

ala_oancea 1

16.05.2009, 08:54

Alina, asta este o reteta austriaca de gulas dintr-o carte de retete cumparata de la Viena. Singurele diferente fata de reteta originala din carte sunt: am adaugat marar la galusti (m-am gandit ca ar fi mai gustosi) si in carte ziceau sa scot carnea din sos si sa-l strecor (sa ramana doar sosul, fara legume). Nu inteleg ce vrei sa zici cu "nu pricep partea cu tigaia". Te referi la galustii prajiti in tigaie ?

marianascarlat 1

21.06.2013, 20:48

Ala, e foarte bun gulasul tau! Nu conteaza ce natie e reteta, dupa mine numele asta suna ungureste, dar n-are a face. E fff bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gulas unguresc cu carne de vitel