Stroganoff de vita

de Dana_Retetegg in Vita, 9 Feb 2012 | 3029 vizualizari

 

O reteta pe care imi doream de mult sa o incerc este cea de vita Stroganoff. Am vazut de multe ori in magazine carne portionata special pentru acest fel de mancare si ma tot intrebam daca e bun, oare? :)

Apoi am cercetat bine net-ul si m-am convins din poze, dar si din retetele incercate de altii ca-i bun:)
Si m-am apucat de treaba!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vitel,
  • 1 ceapa,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 1/2 ardei gras,
  • 4 linguri de smantana,
  • o conserva de ciuperci,
  • 1 pahar cu vin rosu,
  • 1/2 pahar apa,
  • sare,
  • piper,
  • oregano,
  • busuioc,
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stroganoff de vita:

Carnea de vitel am portionat-o ca pe cea din magazin, adica in suvite lungi si subtiri (ma rog, atat cat am putut).


Am incins uleiul de masline si am pus in el carnea. Am prajit-o pe ambele parti, apoi am adaugat condimente si apa.


Cand a scazut apa si carnea a devenit mai moale, am adaugat ceapa taiata, ardeiul si usturoiul. Tot atunci am pus si vinul.


Am lasat pe foc mediu, amestecand din cand in cand.


Ciupercile din conserva (scurse de apa) le-am adaugat cand ceapa, ardeiul si carnea au fost aproape gata.


Am mai lasat 10 minute pe foc, apoi am pus smantana (subtiata cu putina apa). Am omogenizat bine si am lasat inca 10 minute.


La final am pus patrunjel tocat.


Am servit cu piure de cartofi. Garnitura o alege fiecare in functie de preferinta.


Pofta buna va doresc!!

 

TIPS-URI

1

Daca alegem o carne buna de vitel, aceasta devine foarte frageda in timpul prepararii (daca este carne de vaca e posibil sa necesite mai mult timp de fierbere/innabusire).

Daca ti-a placut reteta noastra "Stroganoff de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Dana_Retetegg 1

10.02.2012, 20:28

VERONICA2607 1

10.03.2012, 22:09

bun...merita incercata

Dana_Retetegg 1

11.03.2012, 14:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Boeuf Stroganoff