Boeuf Stroganoff

de simona72 in Vita, 17 Oct 2014 | 2610 vizualizari

 

By Jamie Oliver...este un preparat care poarta numele unui bucatar rus si care a castigat un concurs culinar cu acest preparat. Reteta originala nu o stiu, dupa toate cautarile mele pe net...dar, am vazut reteta asta la tv si mi-a placut mult varianta lui Jamie. Asa ca eu va invit sa o incercati pentru ca este simplu si rapid de facut si este si super delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 700-800 gr pulpa de vitel sau vrabioara
  • 350 gr ciuperci champinion
  • 3-4 castraveti murati
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 cepe rosii
  • 50 ml coniac
  • 1 cescuta de zeama in care au stat castravetii murati
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 legatura patrunjel
  • 200 gr iaurt gras sau smantana
  • pentru garnitura: orez basmati
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boeuf Stroganoff:

Castravetii murati se taie in felii subtiri. Ceapa se taie pestisor, iar patrunjelul se taie si el marunt...eu m-am folosit de robotul de bucatarie. Adaugam peste aceste ingrediente un praf de sare si 1 cescuta de zeama in care au stat castravetii murati. Se amesteca si se da deoparte.

Carnea, se spala, se curata de pielite, se usuca cu prosoape de bucatarie si se taie in fasii. Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei.

Ciupercile se spala si se taie felii. Se pun doua linguri ulei de masline intr-o tigaie wok, iar cand uleiul s-a incins se adauga ciupercile si se prajesc la foc iute. Dupa prajirea ciupercilor, se adauga 3/4 din compozitia de castraveti murati cu ceapa, pe care le-am scurs de surplusul de zeama strangadu-le intre palme. Se lasa la foc iute pentru 3-4 minute pana ceapa s-a inmuiat. Se da deoparte.

Se pun in tigaia wok celelalte doua linguri de ulei, se lasa la incins si se adauga carnea taiata fasii. Se trajesc bucatile de carne la foc iute, se adauga la final coniacul, se mai lasa 2-3 minute pe foc, se adauga apoi compozitia prajita de ciuperci, castraveti si ceapa. Se lasa alte 3-4 minute pe foc sa se intrepatrunda toate aromele, iar la final se adauga iaurtul sau smantana. Se serveste mancarea calda cu garnitura de orez basmatii fiert simplu, iar deasupra se pune cate putin din amestecul de castraveti oprit dinainte. Sa va fie de bine!!!

 

TIPS-URI

1

mancarea se face la foc iute, asa ca aveti grija sa nu o ardeti si sa agitati mereu tigaia cu ingredientele

2

aveti grija si la cum prajiti carnea, sa nu iasa tare...deaia se si foloseste carne de vitel tanar

3

daca, carnea lasa zeama in timpul prajirii, o scurgeti si o adaugati la final, dupa ce ati pus iaurtul sau smantana

4

este important ca mancarea sa iasa suculenta, sa aibe sos...

5

in orez, Jamie Oliver a adaugat si spanac tanar...eu nu am avut

RETETA IN IMAGINI

Boeuf Stroganoff-0
Boeuf Stroganoff-1
Boeuf Stroganoff-2
Boeuf Stroganoff-3
Boeuf Stroganoff-4
Boeuf Stroganoff-5
Boeuf Stroganoff-6
Boeuf Stroganoff-7
Boeuf Stroganoff-8
Boeuf Stroganoff-9
Boeuf Stroganoff-10

COMENTARII (16)

Carmen_Ana

Carmen_Ana 1

22.10.2014, 01:44

Foarte buna ....sa mai pregatesc si eu aceasta delicioasa reteta !

mirela0911

mirela0911 1

24.10.2014, 15:24

Panacris

Panacris 1

13.11.2014, 08:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!