Boeuf Stroganoff

de simona72 in Vita, 17 Oct 2014 | 2833 vizualizari

 

By Jamie Oliver...este un preparat care poarta numele unui bucatar rus si care a castigat un concurs culinar cu acest preparat. Reteta originala nu o stiu, dupa toate cautarile mele pe net...dar, am vazut reteta asta la tv si mi-a placut mult varianta lui Jamie. Asa ca eu va invit sa o incercati pentru ca este simplu si rapid de facut si este si super delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 700-800 gr pulpa de vitel sau vrabioara
  • 350 gr ciuperci champinion
  • 3-4 castraveti murati
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 cepe rosii
  • 50 ml coniac
  • 1 cescuta de zeama in care au stat castravetii murati
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 legatura patrunjel
  • 200 gr iaurt gras sau smantana
  • pentru garnitura: orez basmati
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boeuf Stroganoff:

Castravetii murati se taie in felii subtiri. Ceapa se taie pestisor, iar patrunjelul se taie si el marunt...eu m-am folosit de robotul de bucatarie. Adaugam peste aceste ingrediente un praf de sare si 1 cescuta de zeama in care au stat castravetii murati. Se amesteca si se da deoparte.


Carnea, se spala, se curata de pielite, se usuca cu prosoape de bucatarie si se taie in fasii. Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei.


Ciupercile se spala si se taie felii. Se pun doua linguri ulei de masline intr-o tigaie wok, iar cand uleiul s-a incins se adauga ciupercile si se prajesc la foc iute. Dupa prajirea ciupercilor, se adauga 3/4 din compozitia de castraveti murati cu ceapa, pe care le-am scurs de surplusul de zeama strangadu-le intre palme. Se lasa la foc iute pentru 3-4 minute pana ceapa s-a inmuiat. Se da deoparte.


Se pun in tigaia wok celelalte doua linguri de ulei, se lasa la incins si se adauga carnea taiata fasii. Se trajesc bucatile de carne la foc iute, se adauga la final coniacul, se mai lasa 2-3 minute pe foc, se adauga apoi compozitia prajita de ciuperci, castraveti si ceapa. Se lasa alte 3-4 minute pe foc sa se intrepatrunda toate aromele, iar la final se adauga iaurtul sau smantana. Se serveste mancarea calda cu garnitura de orez basmatii fiert simplu, iar deasupra se pune cate putin din amestecul de castraveti oprit dinainte. Sa va fie de bine!!!

 

TIPS-URI

1

mancarea se face la foc iute, asa ca aveti grija sa nu o ardeti si sa agitati mereu tigaia cu ingredientele

2

aveti grija si la cum prajiti carnea, sa nu iasa tare...deaia se si foloseste carne de vitel tanar

3

daca, carnea lasa zeama in timpul prajirii, o scurgeti si o adaugati la final, dupa ce ati pus iaurtul sau smantana

4

este important ca mancarea sa iasa suculenta, sa aibe sos...

5

in orez, Jamie Oliver a adaugat si spanac tanar...eu nu am avut

Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Stroganoff" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Carmen_Ana 1

22.10.2014, 01:44

Foarte buna ....sa mai pregatesc si eu aceasta delicioasa reteta !

mirela0911 1

24.10.2014, 15:24

Panacris 1

13.11.2014, 08:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Stroganoff de vita