Dovlecei umpluti si sos de capsuni cu chilly

de papabundetot in Vita, 7 Iun 2014 | 2652 vizualizari

 

Pentru pranzul de astazi am pregatit ceva inedit pentru noi,cu siguranta nu am inventat eu aceasta reteta,dar nici nu am cautat sa vad cum au facut alti pasionati de bucatarie genul asta de preparat.Am mers pe aromele care imi plac tare mult si in final am obtinut o masa delicioasa :) Daca voi stiti retete similare,astept cu drag sa mi le impartasiti.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 kg carne macinata (vita+porc)
  • 2 catei de usturoi
  • frunze de salvie
  • 2 oua
  • 4 linguri de pesmet
  • sare,
  • chilly,
  • ulei,
  • parmezan
  • chimen macinat,
  • turmenic
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • 6 dovlecei
  • Pentru sos:
  • 8 capsuni mari
  • sare,
  • sos de stridii,
  • pasta de curry
  • pudra de flori de hibiscus (pentru o culoare mai intensa)
  • 1 lingurita de miere
  • 1 lingura unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti si sos de capsuni cu chilly:

Dovleceii i-am taiat in 3 bucati fiecare,potrivite ca si marime,am scos miezul din fiecare bucata,am presarat peste ei putina sare si ulei si i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Peste carnea macinata am pus salvie tocata marunt,usturoi tocat,turmenic,chimen,sare,chilly,apa de trandafiri,cele 2 oua,pesmet,am amestecat bine toate ingredientele si apoi cu ajutorul unei linguri am umplut fiecare bucata de dovlecel.

Am pus peste dovleceii umpluti putin ulei si i-am dat la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 minute.Cu 10 minute inainte de a opri focul,am scos tava si am presarat deasupra dovleceilor putin parmezan.

Sosul: Am pasat cu ajutorul unei furculite capsunile,le-am pus apoi intr-o craticioara la foc mic,am adaugat si condimentele si am lasat sa fiarba pana cand sosul s-a ingrosat.La final,inainte de a stinge focul,pentru a obtine un sos mai fin,am blenduit capsunile si apoi am adaugat o lingura de unt pentru a ingrosa si mai bine sosul.

Am servit dovleceii umpluti cu sos de capsuni si chilly alaturi de cativa cartofi noi aurii si a fost delicios!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti si sos de capsuni cu chilly" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Krystyan Trendy 1

08.06.2014, 11:38

interesanta reteta

JulyCris 1

08.06.2014, 16:32

Interesanta combinatia!

MOKUSKA 1

08.06.2014, 20:34

o nebunie

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rosii, ardei si dovlecei umpluti