Rubbeni

de Giana in Vita, 11 Iun 2014 | 9429 vizualizari

 

Rubbeni este o mancare traditionala turceasca si se prepara in zonele Antakya, Antep si Hatay. Contine traditionalele köfte (chiftele) de oaie, ceapa coapta, rosii din belsug si mirodenii. Toate acestea introduse in cuptor intr-un vas de lut capata un gust foarte bun. Va invit sa incercati si voi.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de oaie sau vita (eu am folosit carne putin mai grasa pt ca ii da un gust mai bun iar koftelele raman mai moi)
  • 500 g ceapa mica (arpagic)
  • 1 lingurita piper
  • sare dupa gust
  • chimion
  • 2 ardei verzi sau rosii (tocati cubulete)
  • 2 rosii (tocate cubulete mici)
  • 1 lingurita bulion
  • 3 linguri ulei
  • 1-2 pahare cu suc de rosii (in functie de cat de mult sos vreti sa obtineti)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rubbeni:

Ceapa, cu tot cu coaja, se aseaza pe o tava si se introduce in cuptor. Ceapa se coace la 200`C aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca si se curata de coji.


Carnea tocata se framanta cu sare, chimion si piper. Se formeaza chiftele mici si se aseaza pe o tava unsa cu ulei. Tava se introduce in cuptorul incins la 200`C si se lasa pana se rumenesc chiftelele. Dupa ce s-au facut chiftelele, se adauga peste ele ceapa coapta.


Intre timp pregatim sosul: Ardeii se toc cubulete si se calesc intr-o cratita cu ulei. Se pun deasupra rosiile tocate, peste care se adauga bulion si suc de rosii (sau apa). Cand sosul a clocotit, se varsa fierbinte peste chiftele si ceapa.


Se introduce tava in cuptorul incins pentru inca 15-20 minute.


Ceapa coapta si sosul de rosii dau un plus de gust chiftelutelor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rubbeni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

12.06.2014, 21:50

laura_n 1

16.06.2014, 14:50

oaaa,ce nebunie acolo!

Giana 1

16.06.2014, 15:21

Bya, Rocsi, Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32