Chiftelute cu sos aromat

de Andreea Caroline in Mancaruri cu carne, 27 Iun 2014 | 1046 vizualizari

 

Chiftelutele sunt tare bune ,noua ne plac mult si de aceasta data am ales sa le fac cu un sos aromat cu busuioc proaspat cules din gradina :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute:
  • 350 gr carne tocata
  • 3 oua
  • 5 cartofi
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura ceapa alba
  • sare
  • piper
  • marar
  • Pentru sos :
  • 1 catel usturoi
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 ardei gras mic verde
  • 1 ardei gras mic rosu
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 5 frunze busuioc proaspat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos aromat:

Incepem prin prepararea chiftelutelor deoarece aluatul va sta si la frigider.


Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi mici.Ii punem la fiert in apa rece cu sare. ( taiati cuburi vor fierbe mai repede) .Cand au fiert ii scurgem de apa si ii lasam putin sa se raceasca.


Ceapa o spalam si o tocam marunt.


Punem intr-un bol carnea tocata ,ouale intregi,cartofii fierti si zdrobiti,ceapa,usturoiul curat si zdrobit ,marar si la urma potrivim de sare si piper.Amestecam foarte bine ingredientele si dam compozitia la frigider pentru 30 minute.


Dupa acest timp,facem din compozitie chiftelutele,le prajim pe ambele parti in ulei bine incins.Scoatem chiftelutele pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.


Separat spalam ardeii , ii curatam de seminte si ii tocam marunt.


Punem o tigaie la foc potrivit.Calim usturoiul,ceapa si ardeii in putin ulei.Cand legumele s-au calit adaugam sucul de rosii,condimentele si lasam sa fiarba la foc mic pana ce sosul ajunge la consistenta dorita.


Spre final adaugam frunzele de busuioc spalate .


Servim chiftelutele impreuna cu sosul cald.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Andreea Caroline 1

28.06.2014, 15:17

Fetele

laura_n 1

29.06.2014, 15:17

Andreea Caroline 1

29.06.2014, 22:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bouletté (marocane) de vita si condimente