Gulas unguresc

de Gherca Daniela in Vita, 18 Aug 2021 | 6851 vizualizari

 

Gulasul este un preparat traditional unguresc care are la baza carnea de vita, preparata cu multe legume si sa aibe multa zeama. La noi in Moldova (Iasi) se mai prepara cu carne de porc si o numim tocanica, sau cel putin asa ii zicem noi. 
 
Acum am pregatit o reteta tragitionala ungureasca si va pot zice ca s-a terminat imediat, a iesit o carne foarte frageda, aromata si super gustoasa! ;)  
" Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 750g carne de vita
  • 50ml ulei
  • 2 cepe rosii mari
  • 3 morcovi mari
  • 1 ardei (eu am pus rosu)
  • 5 cartofi marisori
  • 4 catei usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 3 linguri pasta de rosii
  • sare dupa gust
  • boia dulce: 2 linguri si jumatate ( pentru culoare)
  • patrunjel
  • optional: telina (radacina+frunze), chimen
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc:

Carnea de vita o taiem cubulete, iar ceapa o taiem marunt.

Intr-o oala mai mare punem uleiul, iar cand s-a incins, calim ceapa usor, fara sa se arda. Adaugam carnea si o prajim cateva minute, adaugam condimentele, sarea, dafinul si boiaua, putina apa si acoperim cu capac si lasam sa fiarba circa 2 ore, adaugand apa din cand in cand.

In acest timp pregatim legumele: Morcovii ii taiem rondele sau daca doriti mai marunt, cartofii cubulete, ardeiul bucatele potivite, usturoiul pisat, pasta de rosii si le adaugam pe toate dupa cele 2 ore, acoprim totul cu apa si mai lasam sa fiarba la foc mic circa 40 minute, amestecand din cand in cand.

Cand este gata presaram patrunjel verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gulas vienez