Vita stir-fry cu orez basmati

de InvatsaBucataresccom in Vita, 3 Noi 2014 | 1483 vizualizari

 

Habar nu am cum sa numesc rețeta asta, altfel decât vita stir-fry.
In primul rand este făcuta din mai multe rețete încercate de mine. Prima data când am mâncat vita la un restaurant chinezesc a fost într-un mare fel, în principiu ca aceasta rețeta. De 2 ani încoace tot încerc sa o reproduc, și uite ca am reușit. A durat mult pana am făcut cunostinta cu sosul de soia, sosul de stridii, de peste, mixul chinezesc de 5 condimente, s.a.m.d.

 

INGREDIENTE

  • 3-400 g vita ( cat mai slaba )
  • 1 cana orez basmati
  • 1-2 ardei ( eu prefer rosu capia, pentru ca este un pic mai dulce )
  • 1 morcov mediu
  • 1 mana de păstăi de mazăre verzi (dacă nu găsiți,i puteți pune fasole verde, merge la fel de bine)
  • 1 ceapa medie coriandru verde sau pătrunjel
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 2 cm de ghimbir
  • 3-4 caței usturoi
  • 75 ml sos de soia ( recomand sa cumpărați unul de calitate, altfel gustul va fi oribil)
  • 1 lingura sos stridii
  • 2 linguri sos peste o lingura zahar brun
  • 1/2 lingurița de fulgi de ardei iute uscat
  • 1 lingurița ulei susan
  • 2-3 linguri ulei vegetal
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita stir-fry cu orez basmati:

Prima data se toaca vita fâșii/feliuțe subțiri de circa 2-3mm și maxim 3-4cm lungime.


Ardeiul se taie în pătrate mari, ceapa se taie pe jumătate, după care fiecare jumătate în alte 4 bucăți, morcovul se da pe jumătate pe lungime, și cele doua lungimi rezultate în rondele de 2-3 mm grosime.


Într-un castron se amesteca sosul de soia, sosul de stridii, sosul de peste, zaharul și uleiul vegetal. După aceea, se adaugă vita și se lasă la macerat cel puțin 30 de minute.


Într-o tigaie mare (tip wok), se adaugă uleiul; când se încinge bine se adaugă ghimbirul ras și usturoiul zdrobit.


In acest moment puneți cana de orez într-o oala cu încă 2 căni de apa, un praf de sare, și o lingurița de ulei de masculine, la foc mediu. Când începe sa clocotească, dați la foc mic timp de 8-10 minute sau pana se pătrunde.


Se călesc la foc tare 1-2 minute pana firișoarele din ghimbir se dezintegrează ( nu se mai fac ghemotoc când amestecați), după care se adaugă vita cu sosul în care s-a macerat. Căliți vita pana când își schimba culoarea, cam 5-6 minute, după care adaugați legumele și lingurița de ardei iute uscat. Totul se va mai căli încă 4-5 minute.


Orezul se așează într-o farfurie întinsă , deasupra se adaugă vita și legumele călite. La final sa adaugă ceapa verde și coriandrul proaspăt tocate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita stir-fry cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

03.11.2014, 20:59

bun

Rocsi 1

03.11.2014, 21:12

Bine ai venit!

mihaelar63 1

06.11.2014, 10:55

Iti urez si eu bine ai venit
Ma bucur ca ai ajuns la rezultatul dorit mai bine mai tarziu decat niciodata . reteta merge la favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Vita la gratar cu piure si mozzarella