FICAT CA IN TIROL

de Roda in Ficat, 25 Iun 2009 | 7296 vizualizari

FICAT CA IN TIROL

 

Tirolul este vestit prin supa de galuste de slanina si ficatul tirolez-Tiroler leber.

 

INGREDIENTE

  • 600g.ficat de vitel,
  • 50g.slanina afumata,
  • 40g.unt,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 lingura faina,
  • 1,5dl. vin alb,
  • 1,5dl.supa de carne,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita piper negru macinat,
  • 2 linguri smantana,
  • 2 lingurite suc de lamaie;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FICAT CA IN TIROL:

1.Ficatul se taie in fasii subtiri.Slanina afumata se taie in cubulete ,apoi se pune impreuna cu untul intr-o tigaie mare.Pe foc mare, amestecand mereu, se va praji;cand untul s-a topit si slanina este sticloasa , se aduga ceapa tocata fin.Se calesc impreuna cateva clipe,apoi se adauga ficatul si se prajeste cca.5 minute.Se presara faina, se amesteca bine ,se toarna vinul si supa si se fierbe 6-7 minute acoperit.

2.Cand este gata, se sareaza, se pipereaza ,se toarna smantana  si i se da gust cu sucul de lamaie.Se serveste cu garnitura de cartofi piure, orez fiert sau mere taiate felii si calite in unt.Un vin alb poate acompania acest preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "FICAT CA IN TIROL" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu ficatei de pui si ciuperci