Ficatei prajiti cu piure de cartofi

de marianascarlat in Ficat, 10 Mar 2013 | 2839 vizualizari

 

Pentru ca zilele trecute am tot stat in bucatarie la copt diverse(cornulete, mucenici) astazi la pranz doar cativa ficatei prajiti.

 

INGREDIENTE

  • 600 g ficatei proaspeti de pui
  • 4 cartofi mari
  • 60 g unt
  • o cescuta de lapte fierbinte
  • sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei prajiti cu piure de cartofi:

Intai am curatat cartofii, i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert in apa rece.


Ficatei i-am spalat si i-am uscat in prosoape de hartie apoi i-am pus la prajit in uleiul putin incins. Dupa ce i-am intors pe toate partile ca sa se umple de ulei si sa nu mai sa nu mai sara ulei in toate partile in timpul prajitului, am dat focul mai mic si i-am lasat la prajit. Dupa 8-10 minute i-am intors si i-am pazit pana s-au prajit, nici prea, prea nici foarte foarte!


Cand au fost prajiti pe gustul meu i-am scos si i-am pus pe prosoape de hartie la scurs uleiul.


Intre timp s-au fiert si cartofii. Am scurs apa, i-am zdrobit cu presa de cartofi si apoi am adaugat untul, sarea si i-am batut cu telul de sarma turnand cate un pic de lapte, pana au ajuns la consistenta si gustul care imi place mie si evident fiului meu Alex.


De la masa nu lipseste sarea si piperul si daca vrea Alex poate condimenta ficateii, dar de obicei nu vrea.


 

TIPS-URI

1

Alaturi eu am servit si cateva felii de gogosari marinati dupa reteta lui Medi. Alex nu mananca nici un fel de muratura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei prajiti cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

marianascarlat 1

11.03.2013, 06:13

Multumesc!

ianculubita 1

11.03.2013, 08:09

foarte bun;simplu si gustos!!

Bya Ralu 1

13.03.2013, 20:40

ce buni sunt

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui trasi la tigaie in ulei de palmier