Ficatei prajiti cu piure de cartofi

de marianascarlat in Ficat, 10 Mar 2013 | 6107 vizualizari

 

Pentru ca zilele trecute am tot stat in bucatarie la copt diverse(cornulete, mucenici) astazi la pranz doar cativa ficatei prajiti.

 

INGREDIENTE

  • 600 g ficatei proaspeti de pui
  • 4 cartofi mari
  • 60 g unt
  • o cescuta de lapte fierbinte
  • sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei prajiti cu piure de cartofi:

Intai am curatat cartofii, i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert in apa rece.

Ficatei i-am spalat si i-am uscat in prosoape de hartie apoi i-am pus la prajit in uleiul putin incins. Dupa ce i-am intors pe toate partile ca sa se umple de ulei si sa nu mai sa nu mai sara ulei in toate partile in timpul prajitului, am dat focul mai mic si i-am lasat la prajit. Dupa 8-10 minute i-am intors si i-am pazit pana s-au prajit, nici prea, prea nici foarte foarte!

Cand au fost prajiti pe gustul meu i-am scos si i-am pus pe prosoape de hartie la scurs uleiul.

Intre timp s-au fiert si cartofii. Am scurs apa, i-am zdrobit cu presa de cartofi si apoi am adaugat untul, sarea si i-am batut cu telul de sarma turnand cate un pic de lapte, pana au ajuns la consistenta si gustul care imi place mie si evident fiului meu Alex.

De la masa nu lipseste sarea si piperul si daca vrea Alex poate condimenta ficateii, dar de obicei nu vrea.

 

TIPS-URI

1

Alaturi eu am servit si cateva felii de gogosari marinati dupa reteta lui Medi. Alex nu mananca nici un fel de muratura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei prajiti cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt