Fursecuri Linzer cu gem de zmeura

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 12291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 560 gr.faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 460 gr.unt la temp.camerei
  • 270 gr.zahar tos
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • esenta vanilie
  • 4 galbenusuri
  • zahar pudra
  • gem zmeura (dupa preferinte)
Portii: 55
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Linzer cu gem de zmeura:


Intr-un castron se amesteca faina cu scortisoara si sare.

La mixer, se freaca untul spuma si apoi se adauga zaharul,mixandu-se cca 3 minute.

Apoi adaugam esenta de vanilie,galbenusurile si coaja de lamaie.

La sfarsit se adauga faina si se mixeaza pana la omogenizare.


Se imparte aluatul in 2 parti egale si se formeaza 2 dreptunghiuri de cca 1,5 cm.grosime.

Se impacheteaza cele 2 dreptunghiuri in folie de plastic si se tin la frigider cel putin 1 ora.

Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Se intinde o foaie de 1 cm.grosime pe o suprafata pudrata cu faina .

Se taie cu forma de biscuiti (cine are cutter special numai bine) forme cu diametrul de cca 5-7,5 cm. si cu alta forma mai mica de 2,5 cm se decupeaza centrul. Eu am folosit forme obisnuite de biscuiti.Se vede ca nu au iesit taiate perfect pe centru.

Pe tava cu hartie de copt se aseaza la distanta de 2 cm.


Se coc 12-15 minute ( eu am copt 20 minute) pana devin usor maronii.


Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra biscuitii decupati si se lipesc cu gem

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Linzer cu gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

ionela2682 1

15.02.2010, 21:15

vai ce dragute sunt tu ai mai stat sa le si numeri?
eu am forma dar nu are si inimioara in mijloc cu ce asi putea sa decupez?

cccris 1

24.02.2010, 09:26

am pus la favorite reteta ca trebuie sa o incerc. Arata delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide