Fursecuri Linzer cu gem de zmeura

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 14170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 560 gr.faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 460 gr.unt la temp.camerei
  • 270 gr.zahar tos
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • esenta vanilie
  • 4 galbenusuri
  • zahar pudra
  • gem zmeura (dupa preferinte)
Portii: 55
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Linzer cu gem de zmeura:


Intr-un castron se amesteca faina cu scortisoara si sare.

La mixer, se freaca untul spuma si apoi se adauga zaharul,mixandu-se cca 3 minute.

Apoi adaugam esenta de vanilie,galbenusurile si coaja de lamaie.

La sfarsit se adauga faina si se mixeaza pana la omogenizare.


Se imparte aluatul in 2 parti egale si se formeaza 2 dreptunghiuri de cca 1,5 cm.grosime.

Se impacheteaza cele 2 dreptunghiuri in folie de plastic si se tin la frigider cel putin 1 ora.

Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Se intinde o foaie de 1 cm.grosime pe o suprafata pudrata cu faina .

Se taie cu forma de biscuiti (cine are cutter special numai bine) forme cu diametrul de cca 5-7,5 cm. si cu alta forma mai mica de 2,5 cm se decupeaza centrul. Eu am folosit forme obisnuite de biscuiti.Se vede ca nu au iesit taiate perfect pe centru.

Pe tava cu hartie de copt se aseaza la distanta de 2 cm.


Se coc 12-15 minute ( eu am copt 20 minute) pana devin usor maronii.


Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra biscuitii decupati si se lipesc cu gem

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Linzer cu gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

ionela2682 1

15.02.2010, 21:15

vai ce dragute sunt tu ai mai stat sa le si numeri?
eu am forma dar nu are si inimioara in mijloc cu ce asi putea sa decupez?

cccris 1

24.02.2010, 09:26

am pus la favorite reteta ca trebuie sa o incerc. Arata delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua turcesti cu unt brun si spanac
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

Desert inghetata rapida caise -cocos

pe 15.08 la 09:50

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede