Bucataras Monica

1

Bucataras
incepator

braila

Bucataras din 06.02.2011

RETETE113
PRIETENI123
Retete / Mancaruri cu carne

Reteta de Hamburger pregatit acasa, cu carne de porc

In Porc la 25 Iul 2020

Preparare Reteta de Hamburger pregatit acasa, cu carne de porc Intr-un bol se amesteca carnea cu oul, sarea, piperul, mararul si busuiocul tocate marunt, adaugam si cimbrul dupa care omogenizam compozitia. Vom forma bile din compozitia obtinuta pe care le vom aplatiza, apoi le punem pe...

Tocanita de ceapa cu aripioare de pui si suc de rosii

In Pui la 10 Apr 2016

Pasul1: Spalam aripioarele si le punem intr-o tigaie cu 4 linguri de ulei e floarea soarelui. Pasul2: Dupa ce acestea s-au rumenit,adaugam ceapa tocata marunt. Pasul3: Morcovii ii spalam si ii dam pe razatoarea cu orificii mici. Pasul4: Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adagam morcovul si le...

Chiftelute din piept de curcan in sos de rosii

In Curcan la 6 Apr 2016

Pregatire chiftelute: Pasul1 : Carnea tocata se pune intr-un bol . Pasul2: Separat intr-un vas batem ouale cu un praf de sare,cu faina si le adaugam peste carne. Pasul3: Amestecam carnea cu ouale batute,adaugam mararul si usturoiul tocate marunt. Pasul4: Curatam cartofii,ii...

Pulpe dezosate la cuptor, cu vin si busuioc

In Pui la 4 Apr 2016

Pasul1: Spalam pulpele si le lasam la scurs. Pasul2: Ungem o tava cu ulei. Pasul3: Intr-un bol adaugam 4 linguri de ulei de floare soarelui,busuioc,cimbru,sare,piper. Pasul4: Ungem pulpele cu amestecul de condimente. Pasul5: Asezam pulpele in tava si lasam la cuptor circa 15 minute,...

Chiftelute din piept de curcan

In Curcan la 3 Apr 2016

Pasul1 : Carnea tocata se pune intr-un bol. Pasul2; Separat intr-un vas batem ouale cu un praf de sare,cu faina si le adaugam peste carne. Pasul3; Amestecam carnea cu ouale batute,adaugam mararul si usturoiul tocate marunt. Pasul4; Curatam cartofii,ii spalam,ii dam pe razatoarea cu...

Pastai cu muschi de porc

In Porc la 2 Apr 2016

Pasul1; Spalam si portionam carnea,asezam bucatile intr-un vas si lasam la fiert cu un pahar de apa , acoperim cu un capac. Pasul2;Intre timp curatam legumele (ceapa,morcovul,cartoful),le taiem cubulete si le adaugam peste carne. Pasul3:Pastaile le spalam,le taiem bucatele mai mari si le...

Pomana porcului cu vin si portocala

In Porc la 12 Mar 2016

Se spala si se  portioneaza carnea si se lasa la calit in 2 linguri de untura/ulei incins. Dupa vreo 15 minute, se adauga 1 cana de apa si se lasa la fiert la foc mic alte 15-20 de minute. Cand lichidul a scazut, adaugam un pahar vin rosu, sucul de la portocala  si mai lasam putin...

Mazare cu muschi de porc

In Porc la 10 Mar 2016

Se spala carnea  si se taie in functie de marimile dorite. Morcovul si ceapa se curata,se spala si se taie cubulete. Se pun legumele si carnea in oala sub presiune, se  adauga un praf de sare, frunzele de dafin, apa cat sa le acopere si am lasat sa fiarba 30 de minute. Dupa...

Tochitura munteneasca

In Porc la 28 Feb 2016

Carnea se taie cubulete, iar carnatii ii taiem rondele. In uleiul incins adaugam ceapa taiata solzisori,dupa ce devine sticloasa punem cubuletele de carne si lasam sa se inabuse,apoi adaugam carnatii, mai lasam 10 minute si punem vinul ,100 ml apa si frunzele de dafin, acoperim si lasam la fiert...

Costita de porc cu sos de rosii

In Porc la 28 Feb 2016

Taiem costitele bucati si le punem la fiert in apa cu sare, spumam de cate ori este nevoie, dupa care mai lasam sa fiarba cam 10 minute. Intre timp curatam legumele, ceapa o tocam marunt, ardeii,usturoiul si morcovul ii taiem cubulete.Intr-o cratita calim ceapa in ulei, adaugam...

Friptura de porc la cuptor cu vin si busuioc

In Porc la 14 Feb 2016

Se spala carnea,se feliaza(dupa preferinta),se unge cu ulei si se aseaza in tava ,cartofii,ardeii si ciupercutele se toaca cubulete si se aseaza printre bucatelele de carne. Usturoiul se taie feliute si se presara peste acestea impreuna cu busuiocul tocat marunt. Se lasa la cuptor circa 40...

Drob de miel in foi de placinta

In Oaie la 15 Apr 2015

Am curatat si spalat organele, le-am taiat bucatele si le-am tinut 30 de minute in apa rece. Am pus carnea la fiert in 3 litri de apa si o lingura de sare . Cind apa a inceput sa fiarba, am spumuit de citeva ori. Dupa ce s-a fiert carnea am curatat verdeata,am spalat-o si am trecut-o prin...

Rulada de carne cu ou

In Porc la 1 Feb 2015

Se caleste ceapa. intre timp,intr-un castron se amesteca carnea cu restul ingredientelor,condimentele,usturoiul(tocat marunt),cele 2  oua  crude,verdeata,cele 3 felii de paine,apoi se adauga ceapa. Se amesteca totul. Separat,ungem cu  ulei  2 tavi de chec/cozonac....

Pulpe si cartofi la cuptor cu vin si busuioc

In Pui la 1 Feb 2015

Se spala pulpele,se ung cu ulei si se adauga in tava unsa,cartofii taiati cubulete in prealabil se aseaza in jurul pulpitelor. Usturoiul se taie feliute si se presara peste acestea impreuna cu busuiocul tocat marunt. Se lasa la cuptor circa 30 minute dupa care se adauga vinul si se mai lasa...

Iepure cu sos de rosii si garnitura de piure de cartofi

In Mancaruri cu carne la 3 Aug 2013

Carnea de iepure se spala  si se da in cateva clocote . Intre timp se  pune ceapa la calit , se adauga si cateii de usturoi( care se scot ) , se pune si carnea  , se lasa un pic ( sa prinda culoare ) se adauga pasta de rosii , zaharul  , vinul , boabele de piper , foile de...

Pulpe la cuptor cu garnitura de cartofi si salata

In Pui la 21 Iul 2013

Se curata legumele,se spala,se taie si se aseaza bucatele potrivite intr-o tava unsa cu putin ulei. Peste acestea se pun pulpele asezonate cu sare , piper ,delicat, cimbru si putin ulei. Se stropesc cu putin vin si sa lasa la cuptor cca 35-40 min. (depinde de cuptor) Salata: Se spala...

Pomana porcului cu mamaliguta

In Porc la 14 Apr 2013

Am taiat carnea si costita in bucatele potrivite si le-am lasat la calit in 2 linguri de untura incinsa! Dupa vreo 10-15 min am adaugat o cana de apa si le-am lasat la fiert la foc mic. Dupa ce a fiert cam vreo 25-30 min am adaugat vinul si foile de dafin. Cand lichidul a scazut,spre final...

Pulpite la cuptor

In Pui la 7 Apr 2013

Se spala pulpele, se ung cu putin ulei si se dau prin condimente, se aseaza intr-o tava unsa cu unt sau ulei si se dau la cuptor!  Foarte simplu!  

Pulpite cu legume la cuptor

In Pui la 31 Mar 2013

Se curata legumele,se spala,se taie si se aseaza bucatele potrivite intr-o tava unsa cu putin ulei. Peste acestea se pun pulpele asezonate cu sare,piper,delicat,cimbru si putin ulei. Se stropesc cu putin vin si sa lasa la cuptor cca 35-40 min. (depinde de cuptor)

Chiftelute in sos

In Curcan la 30 Mar 2013

Se framanta carnea impreuna cu cele 2 oua,sarea,mararul si usturoiul si pun la prajit! Sosul: se caleste ceapa  ,apoi se aduga usturoiul,faina si putina apa,se amesteca pana se formeaza un aluat,peste acesta se adauga pasta de rosii si mirodeniile! La final se adauga piftelutele racite...

Pilaf cu carne de cocos

In Pui la 23 Mar 2013

Se pun la fiert lugumele impreuna cu carnea pentru a se obtine o supa! Se strecoara supa! Intr-un alt vas,se caleste ceapa in 3 linguri de ulei apoi se adauga supa impreuna cu orezul! Se lasa la fiert! Intre timp se pregatescd copanele de cocos! Acestea ase pot pregati dupa preferite,la gratar,la...

Mancarica de cartofi

In Porc la 23 Mar 2013

Se prajeste carnea, se scoate pe o farfurie, apoi se caleste ceapa pana devine sticloasa, apoi se adauga restul ingredientelor tocate marunt. Se adauga carnea cu putina apa, se lasa la fiert, cand aceasta este pe jumatate fiarta se adauga cartofii, usturoiul, foile de dafin. La sfarsit se adauga...

Fasole cu carnati

In Mancaruri cu carne la 15 Mar 2013

Se pune la fiert fasolea impreuna cu o ceapa, cu morcovul, telina si pastarnacul. Dupa ce aceasta a fiert, se pune la calit restul de ceapa impreuna cu carnatii si kaizerul tocati potrivit, se adauga fasolea fiarta, 2-3 foi de dafin si pasta de rosii ! La final se potriveste de sare si piper...

Piept de pui"shangay"

In Pui la 5 Aug 2012

Se spala si se feliaza pieptul de pui,bucatelele se pot taia dupa preferinta. Se bat cele 3 oua,se adauga faina,apa si smantana dupa gust si  cat vrem sa fie de consistent sosul. Se inmoaie fiecare fasie de piept apoi se trec prin susan,se plonjeaza in ulei incins si se lasa la prajit pana...

Afisate 1 - 24 din 24 retete    

Postari recente

publicat la 25.07.2020

Desert prajitura Craiasa zapezii

publicat la 25.07.2020

Scrumbie la cuptor

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Zâmbește! E încă legal și neimpozitabil.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]