MotanLaOale

8

Bucataras
Minunat

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE990
PRIETENI418
Retete / Aperitive / Garnituri

Rulada pizza

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2022

Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata si se presara oregano. Se pun felii de sunca pe toata suprafata. Se pun deasupra felii de cascaval si se ruleaza strans. Se taie felii de aprox 4-5 cm....

Aperitiv quiche a la Motan

In Aperitive / Garnituri la 13 Ian 2021

Costita se taie cubulete si se caleste pana se rumeneste putin. Se pune la scurs intr-o sita. Cascavalul se taie cuburi jumatate si restul se rade pe razatoarea mare. Intr-un castron se mixeaza ouale cu smantana. Se presara piper si sare daca este nevoie. Se adauga cascavalul si...

Aperitiv rulada cu cascaval si bacon

In Aperitive / Garnituri la 13 Ian 2021

Aluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata. Se pun felii de cascaval pe toata suprafata. Se pun deasupra felii de bacon si se ruleaza strans. Se taie felii de aprox 4-5 cm. Se pun in tava...

Aperitiv cu ficatei si bacon

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2021

Ficateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs. Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon. Se prind cu o scobitoare pentru siguranta. Se pun intr-o tava unsa cu ulei, se mai presara cu vegeta, piper, sare si se introduc in cuptor...

Aperitiv placinta invartita

In Aperitive / Garnituri la 2 Aug 2020

Cascavalul si branza se rad. Costita se taie cubulete mici. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele mici. Intr-un castron se amesteca toate cu ouale si piper. Aluatul se taie in doua pe lungime si se unesc cele doua bucati. Se pune umplutura pe toata lungimea aluatului, se...

Cornulete aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2020

Se intinde foaia de aluat pe blat si se netezeste cu sucitorul. Se taie in doua pe lungime si fiecare jumatate in triunghiuri. Se pune pe fiecare triunghi ketchup, sunca si branza topita. Se rasucesc cornuletele si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu galbenus de...

Talmes-balmes

In Aperitive / Garnituri la 30 Mar 2020

Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun pentru o mamaliga mai moale. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert. Cand fierbe se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase. Se fierbe 15 minute amestecand cu telul si cand se...

Aperitiv bulete de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2020

Cartofii se spala bine si se fierb in coaja in apa cu sare. Se trec prin apa rece si se curata de coaja. Se rad prin razatoarea mare intr-un castron. Se amesteca cu ouale, cascavalul ras si faina amestecata cu praful de copt. Se condimenteaza cu sare, piper si cu condimente care va...

Aperitiv crochete din branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2020

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat omogen. Se formeaza bile de marimea unei nuci. Se prajesc in baie de ulei pana devin aurii si plutesc in ulei. Se scot pe un prosop de hartie pentru eliminarea surplusului de ulei. Se servesc calde, dar sunt bune si reci. Pofta...

Aperitiv pateuri cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2020

Se pune foaia de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 12 bucati. Se pune o bucata dreptunghiulara de cascaval pe fiecare bucata. Se unge pe margini cu galbenus de ou, se pliaza parte pe parte si se preseaza marginile cu o furculita. Se fac...

Mamaliga cu branza, carnati si oua la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 27 Sep 2019

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu. Se face o mamaliga moale. Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert. Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa...

Aperitiv tarta cu branza sarata si bacon

In Aperitive / Garnituri la 19 Iun 2019

Intr-un castron se rade branza pe razatoarea mica si se amesteca cu ouale, smantana si baconul si se presara piper. Aluatul se intinde rotund si se pune intr-o forma de silicon tapetand si marginile formei. Se toarna compozitia in forma, se netezeste si se presara cascaval pe deasupra....

Aperitiv triunghiuri cu branza

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2018

Branza de burduf se marunteste si se amesteca cu branza de vaci si 4 galbenusuri. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 12 bucati. Se pune o lingurita cu varf de branza pe fiecare bucata. Se unge pe margini cu galbenus de ou,...

Pateuri cu carne

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2018

Aluatul se lasa la dezghetat. Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in ulei 3-4 minute. Se adauga carnea tocata, pasta de tomate si se amesteca sa nu se prinda pana lasa zeama. Se pune sare, piper, pasta de ardei si se lasa sa fiarba pana scade zeama si carnea este facuta. Se...

Aperitiv placinta creata cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2018

Foile se lasa la dezghetat. Branza telemea se rade si se amesteca cu smantana si 3 oua. Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei. Pe jumatate din suprafata foii se pun 5 linguri de branza, asimertice, se acopera cu...

Aperitiv drob de miel traditional

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2018

Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere. Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma. Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora jumatate. Cand sunt...

Aperitiv mamaliga in straturi cu oua

In Aperitive / Garnituri la 22 Noi 2017

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu. Se face o mamaliga moale. Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun. Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert. Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa...

Aperitiv tarta cu branza telemea

In Aperitive / Garnituri la 16 Noi 2017

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita. Se framanta si se adauga si restul de apa calduta....

Aperitiv tarta cu ceapa

In Aperitive / Garnituri la 11 Oct 2017

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita. Se framanta si se adauga si restul de apa calduta....

Salata de fasole verde cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2017

Fasolea se curata si se pune la fiert intreaga, in apa cu sare. Cand este patrunsa, se lasa la scurs si racit. Usturoiul se curata si se piseaza cu sare. Se face maioneza mixand galbenusul cu mustarul si uleiul. La final, se pun si 2 linguri de otet de mere. Se amesteca usturoiul...

Aperitiv ciuperci umplute cu carnati cabanos

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2017

Ciupercile se curata de pielita si se rup coditele. Se spala si se lasa la scurs si uscat. Coditele se toaca marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se curata si se taie cubulete. Carnatii cabanos se taie bucati marunte. Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei si...

Aperitiv placinta creata cu urda si marar

In Aperitive / Garnituri la 26 Iun 2017

Foile se lasa la dezghetat. Urda se amesteca cu sare, 3 oua, mararul tocat marunt si se omogenizeaza bine. Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei. Pe jumatate din suprafata foii, se pun 5 linguri de urda, asimetrice, se...

Aperitiv oua in cuib de pastrama

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2017

Se ung 3 forme din tava de briose, cu ulei. Se imbraca interiorul formelor cu feliile de pastrama. Se pune in fiecare forma cateva bucati de bacon si putin cascaval ras. Se introduce tava in cuptorul preincalzit, pentru 10 minute sa se faca pastrama, baconul si cascavalul. Se...

Aperitiv crochete din carne tocata cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2017

Ceapa se da pe razatoarea fina si se lasa sa se scurga zeama rezultata. Painea se inmoaie cateva minute in apa si se stoarce bine. Usturoiul se piseaza bine. Intr-un bol, se amesteca carnea, ceapa, painea, usturoiul, 2 oua, piper, vegeta si mararul tocat marunt. Se pune in frigider...

Aperitiv merdenele din foi de placinta

In Aperitive / Garnituri la 9 Mar 2017

Foile de placinta se lasa la dezghetat. Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu smantana, 3 galbenusuri si zaharul vanilat. Se ia o foaie de placinta, se unge din loc in loc, cu ulei cu ajutorul unei pensule si se indoaie in doua. (vezi poze) Se pune in mijloc un patrat de...

Aperitiv merdenele din aluat de foietaj

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2017

Pachetele de aluat se lasa la dezghetat in frigider, de pe o zi pe alta. Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 3 galbenusuri, smantana si zaharul vanilat. Foile se intind pe blatul de lucru, una langa alta si se taie in 9 patrate identice fiecare. Pe jumatate din...

Omleta cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2017

Ceapa se curata si se taie julien. Ouale se bat cu laptele, mustarul, piperul si un praf sare. Se pune uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa 1-2 minute. Se pun jumarile si se amesteca de 2-3 ori. Se toarna ouale si se prajeste 5-6 minute. Se intoarce pe partea cealalta si se mai...

Bagheta umpluta

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2016

Bagheta se taie in 4-5 bucati si se scoate miezul cu un cutit sibtire si lung. De preferat ca marimea bucatilor taiate sa fie cat latimea feliilor de cascaval. Se taie sunca in batoane de lungimea bucatilor de bagheta si sectiune de 1x2 cm. Se infasoara fiecare bucata de sunca intr-o...

Omleta cu Lecso - tocana ungureasca

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2016

Reteta Lecso - tacana ungureasca o gasiti la mine in retete postate. Intr-o tigaie antiaderenta se pune tocana si se amesteca 3-4 minute pana se incinge bine. Ouale se bat cu sare si piper. Cand Lecso este incinsa bine se toarna in tigaie ouale batute. Se amesteca aproape continuu...

Vinete pane

In Aperitive / Garnituri la 22 Sep 2016

Vanata se spala, se sterge si se taie felii de 1 cm latime. Se presara cu sare si se lasa 20-30 minute pe un tocator. Se spala de sare, se usuca cu prosop si se pune pe un tocator. Se presara cu piper. Ouale se bat bine cu laptele si sare. Faina si pesmetul se pun in cate o...

Afisate 1 - 30 din 146 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Fantezie de purcel

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar

 
 
 

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]