Aperitiv placinta invartita

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2020 | 4724 vizualizari

 

Inspirat de Cleme.
Retete de vara.
 

 

INGREDIENTE

  • 275 g aluat proaspat
  • 100 g costita
  • 100 g cascaval
  • 100 g branza de oaie maturata
  • 2 oua
  • 6 fire ceapa verde
  • piper
  • un galbenus de ou pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta invartita:

Cascavalul si branza se rad.

Costita se taie cubulete mici.

Ceapa se curata, se spala si se taie rondele mici.

Intr-un castron se amesteca toate cu ouale si piper.

Aluatul se taie in doua pe lungime si se unesc cele doua bucati.

Se pune umplutura pe toata lungimea aluatului, se unge cu galbenus una dintre margini si se ruleaza un sul.

Se formeaza o spirala si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se inteapa pe alocuri cu un baat de frigaruie si se unge cu galgenus de ou.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-35 minute.

Cand este rumenita frumos se scoate si se lasa la racit.

Se serveste atat calda cat si rece.

Pofta Buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta invartita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta pastorului