Se pune apa intr-un tuci, apoi se adauga colastra strecurata.
Se pune tuciul la foc si se amesteca prin el doar in momentul in care incep sa se formeze cocoloase, dar foarte incet (ca sa nu se destrame) si cu o lingura de lemn.
Se adauga sarea si se mai lasa la foc pana cand incepe sa...
Se strecoara laptele intr-o cratita si se incalzeste la 35˚C, dupa care se ia de pe foc si se adauga cheagul, se amesteca laptele, apoi se lasa sa se inchege timp de o jumatate de ora la loc caldut.
Cand laptele s-a inchegat, se amesteca din nou si se adauga o lingura de sare grunjoasa. Dupa...
Colastra din lapte de vaca
Se pune apa intr-un tuci, apoi se adauga colastra strecurata. Se pune tuciul la foc si se amesteca prin el doar in momentul in care incep sa se formeze cocoloase, dar foarte incet (ca sa nu se destrame) si cu o lingura de lemn. Se adauga sarea si se mai lasa la foc pana cand incepe sa...
Branza proaspata din lapte de vaca
Se strecoara laptele intr-o cratita si se incalzeste la 35˚C, dupa care se ia de pe foc si se adauga cheagul, se amesteca laptele, apoi se lasa sa se inchege timp de o jumatate de ora la loc caldut. Cand laptele s-a inchegat, se amesteca din nou si se adauga o lingura de sare grunjoasa. Dupa...