Cafenele cu produse in pragul expirarii, in lupta cu risipa alimentara

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 1 Oct 2015, 13:29

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Potrivit UN, o treime (1,3 miliarde de tone) din hrana produsa in lume pentru consumul uman ajunge la groapa de gunoi.

Aceste statistici i-au motivat pe multi sa inceapa o "cruciada" impotriva risipei de mancare.

De exemplu, in 2013, fostul chef Adam Smith a deschis in nordul Angliei o cafenea unde mancarea este preparata numai din alimente in pragul expirarii, recuperate din supermarketuri.  

Proiectul sau (Real Junk Food Project) s-a extins rapid, in prezent existand peste 120 de cafenele afiliate in intreaga lume: Australia, Franta, Coreea de Sud, Statele Unite si chiar Nigeria.

Conceptul este destul de simplu: alimente care urmeaza sa fie aruncate, din cauza depasirii limitei datei de consum, sunt recuperate si transformate in produse comestibile.

Prin proiectul sau, pana in prezent, Adam Smith a reusit sa recupereze aproape 200 de tone de alimente.

Mesele din aceste cafenele sunt oferite in schimbul unui plati voluntare, pe care clientul o stabileste. Cafenelele RJFP au ajuns sa ofere o masa sanatoasa si gustoasa persoanelor defavorizate, cu venituri mici sau fara resurse.

De exemplu, in Brighton, 200 de persoane iau masa saptamanal intr-o cafenea RJFP, amenajata intr-o biserica. 

In acelasi timp, o aplicatie ("Olio") care functioneaza doar in nordul Londrei a fost lansata pentru a pune in legatura consumatorii care au alimente in plus cu cei cei care incearca sa faca rost de ele. Pana acum, 15 furnizori si firme folosesc aceasta aplicatie.

Insa, n-ar fi o idee rea ca orice oras sa aiba o astfel de aplicatie.

Sursa articol: afp.com
Sursa foto: Facebook

Comentarii (5)

04.10.2015, 19:22

Super

05.10.2015, 08:43

Foarte fain proiectul
Un real ajutor pentru persoanele defavorizate.
Asta inseamna sa ai initiativa in astfel de proiecte,sa le sustii si sa-ti atingi scopul propus .
Am vazut o emisiune si pe Paprika,foarte multe persoane s-au alaturat acestui proiect,o mare provocare.
felicitarile mele

05.10.2015, 10:32

super!

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!