Cateva moduri inedite de-a folosi sarea

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 27 Oct 2011, 20:00

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza

In afara de toata alchimia la care ia parte sarea in chimia coacereii unor anumite bunataturi sau pentru a da mai multa savoare mancarii, ea poate fi folosita in mai multe scopuri in bucatarie.

Daca pui sare in apa in care fierbi ouale, acestea se vor face mai repede, pentru ca sarea creste temperatura apei.
Testeaza prospetimea oualor: pune doua lingurite de sare intr-o cana cu apa si pune un ou in ea - un ou proaspat se va scufunda, insa unul vechi va pluti. Pentru ca un ou vechi are mai mult aer in interior, un ou vechi este mai usor.

Nu inseamna ca un ou plutitor este stricat, ci ca este mai matur. Sparge oul si daca nu simti un miros neplacut, inseamna ca poate fi folosit. Mai mult, daca ai fiert un ou si se curata greu de coaja, inseamna ca e proaspat.

Ajuta fructele sa nu isi schimbe culoarea: cei mai multi dintre noi stropim fructele cu lamaie pentru a nu isi schimba culoarea dupa ce sunt curatate, dar poti pune feliile si in putina apa foarte usor sarata.

Daca vrei sa indepartezi pielita maronie de pe nuci, tine-le mai intai in apa cu sare cateva ore si se va indeparta mai usor.
Indeparteaza mirosul de pe maini: daca palmele tare miros a usturoi sau ceapa, stii cat de greu il poti indeparta. De multe ori, apa si sapunul nu par sa aiba prea mare efect. Freaca-le cu putina sare si otet.

Daca ai la cuptor o tarta sau o mancare care da pe dinafara si curge in timp ce se coace, presara sare pe pata de mancare. Mirosul de ars nu va mai fi la fel de puternic si vei putea indeparta mai usor mancarea intarita.

Articol in parteneriat cu euforia.tv


 

Comentarii (2)

27.10.2011, 22:38

interesant articol

28.10.2011, 11:01

Multumim Adinuta

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!