Cateva moduri inedite de-a folosi sarea

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 27 Oct 2011, 20:00

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza

In afara de toata alchimia la care ia parte sarea in chimia coacereii unor anumite bunataturi sau pentru a da mai multa savoare mancarii, ea poate fi folosita in mai multe scopuri in bucatarie.

Daca pui sare in apa in care fierbi ouale, acestea se vor face mai repede, pentru ca sarea creste temperatura apei.
Testeaza prospetimea oualor: pune doua lingurite de sare intr-o cana cu apa si pune un ou in ea - un ou proaspat se va scufunda, insa unul vechi va pluti. Pentru ca un ou vechi are mai mult aer in interior, un ou vechi este mai usor.

Nu inseamna ca un ou plutitor este stricat, ci ca este mai matur. Sparge oul si daca nu simti un miros neplacut, inseamna ca poate fi folosit. Mai mult, daca ai fiert un ou si se curata greu de coaja, inseamna ca e proaspat.

Ajuta fructele sa nu isi schimbe culoarea: cei mai multi dintre noi stropim fructele cu lamaie pentru a nu isi schimba culoarea dupa ce sunt curatate, dar poti pune feliile si in putina apa foarte usor sarata.

Daca vrei sa indepartezi pielita maronie de pe nuci, tine-le mai intai in apa cu sare cateva ore si se va indeparta mai usor.
Indeparteaza mirosul de pe maini: daca palmele tare miros a usturoi sau ceapa, stii cat de greu il poti indeparta. De multe ori, apa si sapunul nu par sa aiba prea mare efect. Freaca-le cu putina sare si otet.

Daca ai la cuptor o tarta sau o mancare care da pe dinafara si curge in timp ce se coace, presara sare pe pata de mancare. Mirosul de ars nu va mai fi la fel de puternic si vei putea indeparta mai usor mancarea intarita.

Articol in parteneriat cu euforia.tv


 

Comentarii (2)

27.10.2011, 22:38

interesant articol

28.10.2011, 11:01

Multumim Adinuta

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola