Chef cu lautari intr-o crasma din Viena (Grinzing)

Postat de Catalin in Bucataras hai hui pe 19 Mai 2010, 00:45

O damigeana si-un pahar si un lautaaaar, as petrece-asa pana la ziuaaaaaaa! Willkommen in Wien! Ia mai toarna-un paharel, sa ne-nveselim nitel! Viena e mareata, coplesitoare, grandioasa. Iar cand obosesti de cultura + istorie + muzica clasica, iei frumos tramvaiul 38 de la Schottentor - Universitaet pana la capat si ajungi in Grinzing, o suburbie faimoasa pentru crasmele sale. Gasesti una la fiecare 20 de metri, aproape toate dotate cu lautari.

Sase bucatarasi cu chef de viata au poposit aici intr-o seara de decembrie. De la statia finala am mers vreo 200 de metri si am dat buzna intr-o carciuma din care razbateau acorduri vesele de vioara si clinchet de furculite. Buna alegere. "Heuriger Reinprecht" a fost locul perfect pentru o seara de pomina. Mese simple, de lemn, incaperea decorata fara fite, dar foarte autentic. Preturi omenesti, atmosfera foarte relaxata.

Mancare excelenta, muzica la fel, vinul senzational. Un acordeonist si-un nene c-o vioara au facut show. Programul artistic presupune o reprezentatie "la liber", in mijlocul salii, apoi traseu din masa-n masa si adaptarea repertoriului la nationalitatea mesenilor. Ne-am infruptat din snitele vieneze aurii, gulas si apfelstrudel, iar muzicantii susurau la urechile noastre acorduri din "Sanie cu zurgalai", "Ionel, Ionelule" si "Fetite dulci ca-n Bucuresti". Se pricepeau austriecii, nu gluma! Spectacol total, intretinut si incurajat de un vin fa-bu-los, facut in casa! Dulce si buuuuuun, mama-mama! Scump, e-adevarat (20 de euro sticla de 0,5), dar, repet, fa-bu-los.

V-as spune mai multe, dar nu-mi mai amintesc mare lucru. Aaa, ba da. Vinul ala home-made, premiat la nu stiu cate concursuri, a fost super! :))) Abia ne-am dat dusi din Grinzing dupa vreo 4 ore de chef. Am parcurs ceva mai greu cei 200 de metri pana la statia de tramvai, pentru ca vinul ala fa-bu-los se ingramadise in gleznele noastre. Nu stiu de ce, dar totul ni se parea foarte amuzant in momentele alea, motiv pentru care am ras cu lacrimi vreo juma' de ora fara sa ne mai amintim apoi gluma :))). Pentru doritori, exista si poze cu noi euforici, dar costa 1.000 de euro pixelul. Se baga careva? Deocamdata nu? Ok, atunci multumiti-va cu cateva fotografii potolite din seara noastra de pomina la Grinzing. O damigeana si-un pahaaaar ...

Comentarii (24)

21.05.2010, 17:53

Nici vorba. O incurajez

21.05.2010, 17:54

Sa-nteleg ca nu merge nimeni la Grinzing? O sa ma lupt singur cu butoaiele de vin p-acolo?

21.07.2010, 18:26

mama mama ce de mancarica ce portii generoase imi place

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola