Cum sa ai un aer de calitate in locuinta ta

Postat de Bucataras in Bucataras eFeminin pe 26 Oct 2011, 22:15

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

 In perioada sezonului rece, calitatea aerului din interiorul spatiilor de locuit si de lucru are de suferit ca urmare a incalzirii intensive, care il face sa devina excesiv de uscat. scaderea umiditatii relative a aerului inseamna reducerea cantitatii de umezeala, raportata la cantitatea maxima care ar trebui sa existe.

 

CONSECINTELE AERULUI USCAT 

Disconfort, oboseala, imbolnavire - respirarea aerului uscat face ca absorbtia de oxigen si transferul sau in sistemul circulator sa fie mai dificile, ceea ce duce la toate aceste stari. oboseala, extenuare si un nivel redus de concentrare sunt simptomele unei alimentari cu oxigen necorespunzatoare. apare si o sensibilitate sporita la raceli, dat fiind faptul ca functia de autocuratare a traheei este afectata de aerul uscat.

Consecintele se traduc prin pericolul sporit de aparitie a infectiilor si probleme ale sistemului respirator. Pielea uscata este o alta consecinta a umiditatii relative scazute care provoaca o pierdere importanta de apa din straturile superioare ale pielii. 

Mobila si alte obiecte de lemn au si ele de suferit. capata o culoare stearsa, se usuca si, cu timpul, vor aparea crapaturi. umiditatea retine praful, in timp ce aerul uscat din incaperi face ca acesta sa se ridice sub efectul curentilor de convectie provocati de sursele de incalzire. medicii specialisti recomanda o umiditate relativa a aerului cuprinsa intre 40% si 60%. la acest nivel, simturile noastre detecteaza o umiditate ideala.

DESCHIDEREA FERESTREI NU AJUNGE

 Sa se asigure o rezerva proaspata de oxigen in camera este foarte important. cu toate acestea, aerul de afara poate fi prea putin umed pentru a umidifica suficient aerul cald din incapere. Daca dorim sa pastram un nivel acceptabil al umiditatii aerului in timpul sezonului rece, trebuie sa folosim un umidificator potrivit.

 In lipsa acestuia, aerul acesta va incerca sa isi „astampere setea extragand umezeala din pielea noastra, din plante sau mobila de lemn. purificarea aerului si umezirea lui trebuie sa joace un rol major in eforturile de a obtine un climat optim pentru protectia sanatatii noastre.

 Umidificatoarele si dezumidificatoarele absorb si elimina excesul de umiditate ambientala pentru a mentine un nivel optim, intre 40% si 60%, fara a crea o senzatie de uscare excesiva a aerului din incaperi.

 Incep sa functioneze la un nivel excesiv de umiditate a mediului ambiant, prevenind aparitia petelor si mirosurilor neplacute sau a ruginii, depunerea igrasiei sau a umiditatii excesive pe materialele textile. 85% din gospodarii se confrunta cu problema umiditatii excesive, insa doar 15% din consumatori sunt constienti ca problemele ambientale pot fi imbunatatite.

articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (1)

28.10.2011, 13:56

bun articol si bine documentat

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21