Cum sa folosesti corect cutitul in bucatarie, fara sa-ti tai degetele

Postat de Bucataras in Tipsuri pe 8 Sep 2015, 14:16

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

Cu siguranta vi s-a intamplat sa va mai taiati atunci cand a trebuit sa tocati legumele pentru o supa. 

Ei bine, exista cateva reguli pe care, daca le respectati, nu o sa mai aveti niciodata grija degetelor pierdute printre ingredientele pentru vreo tocanita.  

Deci, iata:

1. Niciodata nu taiati lucruri in mana. Folositi intotdeauna tocatorul.

2. Folositi cutite care au fost ascutite bine. S-a demonstrat ca cele mai multe accidente in bucatarie se intampla datorita cutitelor a caror lama aluneca pe alimentele pe care ar trebui sa le taie. 

3. Tineti cutitul corect: cu degetul mare si aratatorul apucati lama, in timp ce celelalte 3 degete cuprind manerul. Clipul de mai jos ar trebui sa va lamureasca mai bine:

How to properly hold a kitchen knife

How to hold a kitchen knife without cutting your fingers off

Posted by Mashable Food on Sunday, September 6, 2015

4. Degetele cu care tineti alimentele pe tocator trebuie sa aiba unghiile paralele cu lama cutitului.  

5. Tocatorul trebuie sa nu se miste deloc, atunci cand tocati legume. Daca totusi observati ca exista riscul ca acesta sa se deplaseze de pe masa de lucru, atunci este indicat sa puneti sub tocator un prosop. 

Comentarii (1)

08.09.2015, 19:40

Padre,ia sa analizezi inainte de a purcede la reteta

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04