Cura cu must de struguri

Postat de Bya Ralu in Dieta pe 27 Apr 2012, 19:14

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Cura cu must de struguri e simpla si gustoasa: incepe cu jumatate de litru zilnic, impartit in trei reprize si servit inainte de mesele principale. Aceasta cantitate trebuie crescuta progresiv cu 100 ml pe zi, pana se ajunge la 2 litri (dupa circa doua saptamani), cantitate care se mentine 2-3 zile, fara a se consuma altceva.Dupa acest nivel maxim, se revine la cantitatea initiala, tot in doua saptamani.

La ce ajuta?

- Prin continutul mare in zaharuri usor absorbabile si in vitamine, mustul mareste rezerva de glicogen din ficat si imbunatateste functionarea acestuia, mai ales in bolile cronice.

- Alte boli care se trateaza cu must sunt: tulburarile de nutritie, unele stari alergice, laringitele cronice si tuberculoase, anemia, rahitismul, astenia.

- Continutul ridicat de saruri de fosfor recomanda mustul pentru cei cu activitate intelectuala intensa. Se poate administra in toate bolile pentru care e indicata dieta cu lapte: nefrite, ciroze, febra tifoida, neurastenie, tuberculoza, enterocolita, cistite. De asemenea, gingivitele pot fi eficient combatute cu clatiri locale.

- Pe timpul curei, e bine sa se evite solicitarile nervoase, consumul de alcool, tutun si sare in exces. Asocierea curei cu o dieta vegetariana ajuta si mai mult. 

 - Prin continutul mare in zaharuri usor absorbabile si in vitamine, mustul mareste rezerva de glicogen din ficat si imbunatateste functionarea acestuia, mai ales in bolile cronice.

- Alte boli care se trateaza cu must sunt: tulburarile de nutritie, unele stari alergice, laringitele cronice si tuberculoase, anemia, rahitismul, astenia.

- Continutul ridicat de saruri de fosfor recomanda mustul pentru cei cu activitate intelectuala intensa. Se poate administra in toate bolile pentru care e indicata dieta cu lapte: nefrite, ciroze, febra tifoida, neurastenie, tuberculoza, enterocolita, cistite. De asemenea, gingivitele pot fi eficient combatute cu clatiri locale.

LEAC PENTRU INIMA: Mustul rosu nefermentat contine o cantitate mare de flavonoizi, care inhiba formarea cheagurilor de sange, iar antocianinele din strugurii negri sau rosii au efect protector asupra bolilor de inima, gratie capacitatii lor de a inhiba sinteza de colesterol. Antioxidantii reduc considerabil riscul aparitiei infarctului miocardic. Pentru toate acestea, consumul unui singur pahar pe zi este suficient.

Sursa: http:www.ecuisine.ro stil-ecuisine dieta-frumusete cura-cu-must-de-struguri

Comentarii (3)

27.04.2012, 19:17

Interesant! Bine de tinut minte la toamna!

27.04.2012, 19:35

27.04.2012, 20:04

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola