Cura cu struguri si must

Postat de Miha in Dieta pe 7 Oct 2011, 18:25

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza
Sursa foto: http://vinul.ro/wp-content/uploads/2010/02/struguri.jpg

Supranumiti si "lapte vegetal" strugurii sunt bogati in zaharuri, hidrati de carbon, enzime, minerale si vitamine. 1 kg de struguri echivaleaza cu valoarea energetica data de 500 g carne de vita sau 5 oua, 1,2 kg de cartofi sau 3,5 kg de rosii.  Multe persoane obisnuiesc sa tina cura cu struguri pentru o perioada de 2-3 saptamani, pentru a curata organismul de toxine si pentru cresterea imunitatii.

Strugurii si mustul proaspat au o tripla actiune asupra organismului:

  • reconfortanta - datorita nivelului ridicat de zaharuri si lecitina
  • mineralizanta - strugurii contin magneziu, calciu, siliciu, fier, fosfor
  • vitaminizanta - strugurii si mustul contin enzime si vitamine, vitamina A, C si complexul B, vitamina K, PP si E

Strugurii si mustul pot fi folositi pentru vindecarea sau ameliorarea unor boli: anemie, obezitate, afectiuni pulmonare, renale, hepatice, hipertensiune sanguina, colesterol marit.

Cum se face cura cu struguri

Exista 2 variante:

  1. fara se elimine alte alimente din dieta zilnica. Se consuma pana la 1 kg de struguri pe zi, in mai multe portii, intre mese, la cel putin 2 ore dupa masa si cu 1 ora inainte de masa. Poate fi tinuta timp de 3 saptamani sau pe tot parcursul sezonului.
  2. se elimina alte alimente din dieta, care sunt inlocuite treptat cu struguri, de la o zi la alta.Se poate ajunge si pana la 3 kg de struguri pe zi, in mai multe portii. In functie de cum este tolerata, cura poate fi tinuta 2 sau 3 saptamani.

Sfaturi:

  • se aleg doar struguri bine copti si sanatosi
  • strugurii se spala foarte bine sub jet puternic de apa rece
  • cantitatea se creste treptat incepand de la 1 ciorchine
  • cand se atinge cantitatea maxima se ramane la acest nivel pana la 3 saptamani, in functie de cum este tolerata cura
  • revenirea la dieta normala se face treptat prin scaderea cantitatii de struguri
  • daca aveti probleme digestive se elimina semintele si pielita boabelor de strugure

Cura cu must

Numita si "baia de intinerire"

  • Mustul se stoarce numai din struguri proaspeti, sanatosi si bine spalati.
  • Cantitatea de must se imparte in 3 portii ce se beau cu 1-2 ore inainte de masa.
  • Se incepe de la 100 ml si se poate ajunge pana la 1 litru. Mustul trebuie sa fie la temperatura camerei.
  • pentru a evita problemele digestive mustul se consuma doar daca este proaspat stors
  • diabeticii si persoanele alergice vor cere sfatul medicului inainte de a incepe cura cu must

Comentarii (5)

08.10.2011, 09:50

Mie, nu stiu de ce, nu-mi place mustul. Prefer sa mananc struguri. Multi!

Lau

08.10.2011, 21:20

imi place mustul

13.10.2011, 15:18

place mustul mult mult .........din pacate anul asta nu am apucat sa beau deloc

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D