Decorarea mesei de Craciun, un ritual aparte

Postat de Bucataras in Craciun pe 28 Oct 2011, 21:09

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza

 

Masa de Crăciun este un eveniment deosebit fiindca familia se reuneste in jurul ei pentru a se bucura de sarbatoarea sfanta.
 

Decorarea mesei este unul dintre momentele caruia trebuie sa-i acordam maxima atentie. Putem sa ne lasam imaginatia sa zboare si sa realizam un aranjament personal, dar n-ar fi rau insa sa tinem cont de cateva reguli pentru ca totul sa iasa perfect.

Stilul calsic

Daca ai vesela din portelan si tacamuri de argint primite de la bunica, foloseste-le fara nici cea mai mica retinere. Stilul clasic va fi intotdeauna la moda, iar familia se va simti ca la omasa de gala. Asadar, foloseste fata de masa alba si servetele din acelasi material, iar daca sunt si brodate, efectul va fi, cu siguranta, spectaculos. Tacamurile din argint, paharele cu picior, albe sau cu o usoara tenta de bleu patinat, inelele din argint pentru servetele si o fructiera in care ai pus globuri azurii, in nuanta apropiata de cea a paharelor, vor intregi tabloul. Si pentru ca este o masa aranjata in stil clasic, sobru, aristocrat, poti aseza in mijlocul ei o vaza in aceeasi nuanta azurie, in care ai pus trandafiri albi.

Nobletea... „aurului”

Auriul este o alta varianta de decorare a mesei. E o nuanta imbietoare, potrivita pentru o masa festiva. Pentru un astfel de aranjament recomandam o fata de masa bej foarte pal sau alb, dar cu model auriu. Daca nu gasesti asa ceva, foloseste una alba peste care poti pune o fasie lata cam de un metru de material auriu (se gasesc la magazinele cu decoratiuni de Craciun). Farfuriile ar trebui sa aiba neaparat o dunga cat mai lata, aurie, sau, daca sunt albe, pune dedesubtul lor un platou de decor auriu (si acestea se gasesc la magazinele de decoratinui). Paharele, neaparat cu picior, pot fi albe. De asemenea, poti plasa in mijlocul mesei decoruri-figurine adecvate sarbatorii - reni aurii din sticla si brasuti stilizati, toate acestea existand in diverse variante in magazinele de decoratiuni.

Albul sclipitor al zapezii

Cum am putea omite stralucirea omatului sub un soare timid? Este un aranjament usor de realizat, elementele dominante fiind albul si argintiul. Alege deci o fata de masa alba, simpla, vesela alba, servetele de panza pe care le rulezi si prinzi intr-un inel argintiu, pahare albe sau transparente. Decorurile pot fi lumanari albe, mari, puse in sfesnice inalte din sticla transparenta, cupe argintii din inox, in care poti pune crengute de brad si flori albe, platouri argintii in care pui globuri de aceeasi culoare sau bomboane de ciocolata impachetate in folie argintie.

Alb si rosu

Foloseste o fata de masa alba si platouri rosii, peste care pui farfurii albe. Servetelele din panza rosie prinde-le cu un ornament rosu cu auriu (fluturas, bradut, crestisori care se gasesc in magazinele de decoratiuni) si asaza-le peste farfurii. Ar fi frumos ca paharele sa fie tot rosii daca nu poti folosi unele albe. Completeaza totul cu un bradut mic pus in mijlocul mesei sau un aranjament cu crengute de brad si asaza langa fiecare tacam cate o lumanarica rosie sau un sfesnic inalt, aprinse exact inainte de sosirea musafirilor.

articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (3)

05.11.2011, 10:38

toate articolele despre Craciun pe care le-ai prezentat

02.12.2013, 09:02

ce articol frumos

21.12.2014, 17:12

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20