Festivalul cruzimii - cel mai socant festival culinar din lume

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 23 Iun 2015, 10:37

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

In fiecare an, chinezii sarbatoresc solstitiul de vara printr-un festival culinar care raspandeste revolta in restul lumii. Motivul: mancarea traditionala care se serveste aici este preparata din carnea de caine.

Pentru europeni sau americani, imaginile sunt de-a dreptul socante, iar organizatii pentru protectia animalelor din toate tarile incearca constant sa opreasca aceasta manifestare considerata barbara.

Anul acesta, 10.000 de caini ar fi fost ucisi pentru a fi gatiti. Si, chiar daca pentru noi imaginile sunt socante, Festivalul carnii de caine din Yulin este foarte popular in China. 

Activistii pentru drepturile animalelor spun ca patrupedele sunt omorate cu multa cruzime si o petitie online a strans peste 3,8 milioane de semnaturi pentru ca autoritatile chineze sa interzica festivalul. De asemenea, mai multe vedete de talie mondiala si-au manifestat revolta si au facut la randul lor presiuni pentru anularea festivalului din acest an. 

Daca in unii ani presiunile din afara au avut efect si autoritatile sa chineze au interzis festivalul, anul acesta nu s-a intamplat asa. 

In acelasi timp, chinezii care iau parte la festival spun ca si vesticii omoara zilnic sute de mii de animale in abatoare, dar lumea nu se revolta la fel, ceea ce in opinia lor e o dovada de ipocrizie. Ei mai spun ca unele popare nu consuma carne de porc, dar nu ii vedem pe musulmani facand petitii si manifestatii pentru oprirea consumului de carne de porc in Occident. 

Consumul de carne de caine face parte din cultura chinezeasca si este un obicei cu o vechime de 400-500 de ani.

Sursa foto: telegraph.co.uk
Sursa articol: dailymail.co.uk, bbc.com, cnn.com

Comentarii (3)

23.06.2015, 10:46

Acesta este genul de stire de groaza . Sunt persoane care le plac si asemena articole . Mie nu

23.06.2015, 10:51

Nu ştiu ce poţi comenta la o astfel de acţiune de "sărbătoare". Obiceiul (barbar) va dispărea, şi nu ştiu dacă printr-un cadru legislativ, ci în momentul când conştiinţa oamenilor va dicta acest lucru.

23.06.2015, 11:04

Dar e şi adevarat!!! Dacă abatoarele ar avea geamuri mulţi dintre noi nu ar mai mânca carne (de porc, pasăre, vită...). Poate doar peşte (ei nu au organe si senzori care sa simta durerea)!

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55