Intre oglinzi paralele

Postat de Mutulica in Bucataras in oras pe 28 Mai 2012, 11:57

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza
Intre oglinzi paralele

Mi-am dat seama ca o insiruire zilnica a  magariilor care mi se fac ar plictisi cititorii . In plus ,  multe dintre actiunile , atitudinile si afirmatiile pe care doream sa le redau  au un caracter penal si ar putea fi folosite impotriva autorilor . Eu cred ca nu sunt lipsit de vina din moment ce nu reusesc sa scap din aceasta mocirla si nu doresc sanctionarea penala a faptuitorilor  .  De aceea  , continui exorcizarea   in scop terapeutic  a  faptelor , creionand portrete  fara sa mai prezint in clar viata mea de zi cu zi .

-----------------------------------------------------------------------------------

Nu sunt rude , dar parca ar fi frati . Amandoi au debutat timid , au luptat foarte mult pana au ajuns unde au ajuns , au zambit  si s-au ploconit mult pana persoanele cu putere de decizie si-au dat seama de valoarea lor .

In fata sefului stau  plecati , atitudinea lor este plina de respect , sunt  intrutotul de acord cu actiunile acestuia  . Chipul  le este mereu preocupat de problemele de serviciu . Au avut nevoie de putin timp pentru a-si da seama ca respectul fata de colegi trebuie dramuit si acordat in functie de pilele pe care le au . Seful le-a fost  intotdeauna cel mai bun prieten si dusmanul sefului a fost intotdeauna dusmanul lor  , fiind tratat zilnic cu tot dispretul pe care il merita  . Cand a picat fosta sefa nici macar nu si-au mai salutat colegii care erau in anturajul apropiat al acesteia  si cu care stateau toata ziua bot in bot , intr-o prietenie frateasca . S-au declarat dizidenti si noul sef a ramas impresionat cand a aflat cat de mult suferisera pe vremea odioasei sefe  , care le dezvaluise doar lor secretele profesionale  ce nu trebuie sa fie cunoscute de toti angajatii pentru ca ,  daca au minte ,  pot lua locul sefului ,  obtinut cu grele sacrificii  .

Obedienta le-a fost rasplatita  , beneficiind in continuare de privilegiile acordate de blamata fosta sefa .

Personajul feminin al povestirii mele fantastice (doar nu credeti ca exista  astfel de oameni in realitate ) a continuat multa vreme  sa vina  la ora 9   dis-de-dimineata   si sa plece  de la serviciu , incarcat de laude ,  la ora 14  dupa-amiaza tarziu  . Ea este o persoana eficienta , capabila si profesionista  , nu ca alti fraieri de turanti care vin degeaba la 7 dimineata la serviciu si stau pana  la ora 19 , ora la care se termina programul  .

Avem unele studii asemanatoare si , machiavelic cum ma stiti  , ani la rand i-am aruncat momeli frumos ambalate din care a  muscat precum pelicanul , pe nemestecate . Sunt de acord cu domnul Camil Roguski care spune ca s-au intors timpurile tineretii sale cand , cei care nu erau buni de nimic  dadeau la Drept . Am cunoscut tot felul de pafaristi , de la pitipoance intretinute de babaci potenti financiar pana la beizadele idioate destinate sa ajunga mari avocati  , procurori sau mai stiu eu ce vroiau si puteau parintii lor  , dar niciodata nu am avut ocazia sa cunosc pe cineva care sa nu se fi ales cu nimic dupa ce a absolvit facultatea : e gasca in toata splendoarea ei  . Are un ”fler” atat de fantastic in a fi antagonica cu orice principiu de drept  incat , odata , pentru ca nu mai tineam minte un lucru si nu aveam timp sa ma informez , am intrebat-o ce sa fac ,  am procedat exact invers si a fost decizia corecta .

Personajul masculin al povestii mele fantastice  provine dintr-o familie de machedoni  , fosti ciobani care urasc comunismul  pentru ca i-a deportat la oras , i-a invatat carte , i-a incaltat si i-a invatat o meserie curata , de pe urma  careia  au trait si pe vremea noii democratii – impleteau si vindeau macrameuri  , pana cand un unchi a ajuns mare director general  . Prosta  Nacu ii spun eu colegului  si  nu  cred  ca i-am gresit  primul nume . Numele de familile este acelasi cu al unchiului   , fost , actual si viitor mare director  , cu dosare penale peste care s-a asternut uitarea . La urma urmei , domnia sa a fost doar o unealta . Cand unchiul a ajuns celebru , a  venit timpul ca membrii familiei sa arunce crosetele , sa fie integrati in nobila institutie si sa faca repede si o facultate. A fost la un pas de a ajunge sef si nepotelul , dar nu e timpul pierdut . In acea perioada nici macar nu aveam dreptul sa ridic privirea spre domnia sa  , caci se simtea jignit . Pana sa il cunosc ,  nu intelegeam de ce constantenii ii urasc pe machidoni  deoarece citisem numai lucruri pozitive despre ei si cunoscusem  multi  machidoni  de isprava .  Dupa fiecare tura de noapte cand eram  schimbat de catre acest Mache aveam program de balacareala . Astepta sa ma culc si , avand numarul de telefon ascuns ,  ma suna ca sa ma  faca in tot felul sub falsul pretext  ca nu imi facusem datoria la serviciu  , plangandu-se ca  el trebuia sa munceasca si pentru mine . Pana sa vina restructurarile , acest stahanovist  de reclama era pe aceeasi tura  cu inca un coleg si venea la serviciu o tura el o tura colegul . 50 % prezenta , 100% eficienta !

Si domnisoara din poveste si domnul sus amintit au ceva din inteligenta si rezistenta sobolanului  . In caz de  primejdie  se ascund repede  si sunt primii care simt mirosul apetisant de capatuiala pe  un scaun in care isi pot propti fundurile . Au  fost mai multe reduceri de personal  dar ,  nu numai ca nu au fost afectati desi sunt angajati de putina vreme , ba chiar salariul le-a crescut ametitor . Mai stiti vreo intreprindere care , in timp ce se indreapta spre faliment , isi promoveaza in ritm ametitor angajatii ?

Personaje ca cele din povestea mea pot fi intalnite  oriunde in aceasta tara  . Sunt cei mai periculosi pentru ca au abilitati de hiena . Se gudura pe langa mai marii zilei in timp ce ii calca in picioare pe cei ce nu au relatiile lor .  Stiu foarte bine cum merg lucrurile pe aici , stapanesc la perfectie arta minciunii si a linguselii . Stiu cand sa pupe si cand sa loveasca . Tes intrigi , arunca vorbe la urechile potrivite , simt competenta si o distrug prin orice mijloace . Limitati din punct de vedere intelectual , plini de rautate si de resentimente fata de cei care vor sa schimbe sistemul , pun frana oricarei initiative creatoare . Sunt pregatiti sufleteste pentru orice  si , cand simt schimbarile , isi toarna chiar si sefii care i-au promovat .

Sunt asemenea lacustelor . Cand  se termina hrana migreaza in masa (se trag unul pe altul ) capusand alte institutii care , in urma acestei migratii , inevitabil , incep sa dea semne  de faliment . Au  un principiu pe care il respecta neabatuti : capul ce se pleaca sabia nu-l taie .

Dupa ei potopul !

 Sursa Foto 

Comentarii (13)

LUK

LUK
31.05.2012, 15:09

ha ha..ce cunoscut imi suna ..peste tot la fel..imi place tare mult cum scrii si ma bucur ca iti faci timp sa scrii

31.05.2012, 18:00

LUK , eu nu imi fac timp sa scriu , eu fac terapie !Pur si simplu refuleaza furia , scarba si multe altele din mine .Intamplarile si atitudinile de care eu am parte sunt urmarea faptului ca refuz sa ma integrez intr-un sistem alienant , contraproductiv si destinat prabusirii .Nu este o bravada , pur si simplu nu pot sa fac lucrul asta .Si nu am putut nici sa-i pun la plata pe cei care mi-au facut si imi fac rau , pentru ca am considerat ca am si eu partea mea de vina .

31.05.2012, 18:01

Nu cred ca am dreptul sa ma consider absolut nevinovat ,din moment ce nu am reusit sa schimb lucrurile in bine .

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola