Ligia Pop va recomanda urmatoarea reteta - Linte cu legume si condimente indiene la Crock-Pot (Slow Cooker)

Postat de Bucataras in Vegan/Raw vegan pe 4 Noi 2015, 13:07

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Ligia Pop este raw food chef, autoarea a sapte carti, consultant in nutritie, gazda show-urilor Ligia's Kitchen si De Vorba cu Ligia si fondatoarea expozitiei nationale Raw Generation

Astazi, ea ne dezvaluie o reteta deosebita pe care a realizat-o cu ajutorul aparatului Crock-Pot (Slow Cooker)

O aveti mai jos:

"Fiindca am fost rugata sa prepar si alte retete, in afara de faimoasele mele sarmale vegane folosind un slow cooker, am ales Crock-Pot-ul, acesta fiind slow cooker-ul original, si v-am pregatit o reteta surpriza plus un concurs.

Dupa cum stiti, alimentatia raw foodistilor din intreaga lume contine intre 20-50% mancare gatita si un procent mare de cruditati. Aceasta reteta vine in completarea alimentatiei voastre.

Pe langa faptul ca este usor de facut, este foarte bogata in arome intense, datorita gatirii pe o durata mai lunga de timp la o temperatura mica, cat si in nutrienti valorosi care cu greu pot fi regasiti in mancarea gatita chiar la foc mic sau la cuptor.

Dupa cum veti vedea, folosirea unui slow cooker este foarte usoara, chiar si pentru cei care nu se pricep in ale bucatariei
."

Linte cu legume si condimente indiene  

Ingrediente:

  • 500 g linte rosie uscata
  • ½ kg dovleac placintar razuit
  • 2 ardei kapia
  • 2 morcovi razuiti
  • 2 radacini patrunjel razuite fin
  • 10 g mix de condimente: coriandru, marar, cimbru, piper, usturoi etc.
  • 1 ceapa mare tocata fin
  • 5 catei de usturoi zdrobiti
  • 10 g chimen macinat fin
  • 10 g turmeric
  • 20 g condiment indian Garam Masala
  • 200 ml lapte de cocos din conserva sau proaspat
  • 250 ml suc de rosii
  • 500 ml apa filtrata
  • sare neiodata dupa gust

Instructiuni:  

Pentru a grabi procesul, ingredientele care necesita razuire le-am procesat in robotul de bucatarie.

Le-am adaugat pe toate in aparatul de gatit Crock-Pot slow cooker 5.7 L, le-am amestecat bine si am setat aparatul pe functia de gatire HIGH, timp de 3:30 ore. La punctul de fierbere va ajunge dupa 2:40-3:00 ore si daca aveti timp, imediat dupa ce incepe sa fiarba puteti da pe functia de gatire LOW.

Eu fiindca nu am fost acasa cand mergea aparatul l-am setat de la inceput pe HIGH si cand s-a terminat, aparatul s-a setat automat pe functia KEEP WARM (temperatura minima de incalzire) care a mentinut mancarea calda pana am fost gata de masa.   Consum si pastrare:   Dupa cele 3:30 ore preparatul este gata si are un gust de vis. Veti vedea ca aromele sunt mult mai intense ca la mancarea gatita chiar si la foc mic.

Aparatul daca nu este pus pe OFF (oprit), se va comuta automat pe KEEP WARM (temperatura minima de incalzire) si va pastra mancarea calda pana cand veti fi gata sa o mancati. Bineinteles ca il puteti opri si servi mancarea imediat.

Oala ceramica se lasa la racit si ulterior se poate depozita in frigider. Poate fi folosita si in cuptor (nu si pe aragaz) cand doriti sa reincalziti mancarea, insa nu incalziti cuptorul inainte pentru a preveni craparea oalei ceramice.   Aparatul de gatit Crock-Pot slow cooker poate fi gasit la Crock-Pot Romania, unde pana pe 11 Noiembrie inclusiv, este valabil un VOUCHER CADOU de reducere de 20% pentru orice model Crock-Pot. Pentru a beneficia de reducere folositi codul voucher: SCRG38. 

Sursa foto si articol: ligiapop.com

Comentarii (1)

04.11.2015, 13:55

Faina reteta!!

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21