Mierea

Postat de Sidy in Alimente pe 29 Iul 2010, 21:39

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Mierea

Mierea de salcâm constituie un deliciu de neegalat, fiind mult apreciată pentru savoarea sa, pentru valoarea energetică mare (300 kcal la 100 g produs) şi pentru multiplele proprietăţi terapeutice.

Faptul că este singurul sortiment de miere care nu se zahariseşte, decât după foarte mult timp, constituie un avantaj luat în consideraţie de către consumatori. Aroma naturală şi calităţile terapeutice se păstrează mai bine în mierea din fagure decât în cea centrifugată, întrucât fagurele conţine şi o anumită cantitate de ceară, polen şi propolis, constituind un amestec ideal pentru tratarea multor boli precum colitele şi enterocolitele, afecţiuni de ficat, precum şi pentru menţinerea funcţiilor fiziologice active până la bătrâneţe. Nu întâmplător s-a constatat că apicultorii au o durată de viaţă mai mare cu 8 ani decât restul oamenilor, datorită unui consum frecvent de miere (mai ales în fagure) şi al altor produse apicole (polen, propolis). Dacă se amestecă cu nuci mărunţite se realizează un produs delicios, cu efecte imediate în cazuri de oboseală fizică şi intelectuală, la persoane convalescente, la bătrâni, la sportivi şi la mame care alăptează.

Mierea de albine, în special cea polifloră, oferă un ajutor preţios muşchiului cardiac slăbit, diminuînd oboseala şi durerile din regiunea inimii.Această miere este foarte eficientă în edeme de natură cardiacă, în nevroza cardiacă, diminuînd extrasistolele. Se recomandă o lingură de miere diluata în ceai de păducel sau de talpa-gîştei, consumate cu două ore înainte de masă. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă. Mierea se diluează în ceai călduţ.

Am sa va dau si o reteta de miere propolizata buna pentru caile respiratorii.

 Se amesteca o linguriţa de tinctură de propolis cu 2 linguri de miere lichidă. Se consumă pe stomacul gol, puţin câte puţin, aşa încât să acţioneze o vreme cât mai îndelungată la nivelul căilor respiratorii medii. Are efecte de eliminare a secreţiilor suplimentare de pe căile respiratorii. Prin consumul de miere propolizată se tratează şi se previn virozele respiratorii , sinuzita şi rinita, amigdalita şi faringita. Mierea propolizată este un excelent adjuvant în tratarea suferinzilor de bronşită şi astm.

Comentarii (7)

31.07.2010, 12:37

Super articol Sidy! Noua ne place mierea de salcam mult de tot! Si fagurii! Unde mai pui ca-i sanatate curata!

31.07.2010, 12:49

super articolul!!!!

31.07.2010, 12:54

Corina tu ai avantajul ca stai cu mine in oras...daca vrei iti duc niste faguri sau miere sa gusti....

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola