Mirodenii...mirodenii

Postat de claudiaO in Condimente pe 31 Ian 2014, 10:12

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

Mirodeniile...Cui nu ii plac? cine nu le foloseste?
Sincer, nu cred ca exista gospodina care sa nu le foloseasca...mie una imi place la nebunie cimbrul.

Cimbruleste vedeta bucatariei frantuzesti, utilizat in supe, sosuri si salate. Timolul, ingredientul cel mai activ al cimbrului, este inclus in compozitia medicamentelor si a produselor cosmetice.

Salvia este folosita in bucatarie la prepararea salatelor si conservelor. Datorita calitatilor sale antiseptice are aplicatii terapeutice si in diabet.

Patrunjelul este folosit pentru aromarea supelor, ciorbelor, sosurilor, salatelor. In stare proaspata, este o sursa foarte importanta de vitamina A si C, la care se adauga fierul.

Rozmarinul da un gust deosebit fripturilor si tocanitelor din carne de pui, porc, vita, miel. Cercetarile stiintifice au dovedit ca el poate preveni si anumite forme de cancer si ajuta la usurarea digestiei.

Oregano, planta de origine mediteraneana, este folosit foarte mult in bucataria italieneasca (acum si la noi in tara). Ceaiul din oregano calmeaza tusea, usureaza digestia, combate starile de voma.

Tarhonul este folosit in gastronomie, in special la mancarurile rafinate. Contine 72 de compusi cu potential de prevenire a tumorilor maligne.

Ghimbirul este una dintre mirodeniile cel mai des folosite in Asia, mai ales pentru dulciuri si salate de cruditati. Ceaiul de ghimbir e un adevarat pansament stomacal. Ghimbirul ajuta la digerarea rapida a alimentelor bogate in proteine, mentine sub control nivelul colesterolului. Ceaiul de ghimbir este folosit in curele de slabire.

Chimenul este foarte apreciat in sosuri, creme cu branzeturi si in mancarurile exotice. Combate balonarile intestinelor. Mestecand seminte crude de chimen indepartezi mirosul neplacut de ceapa si usturoi.

Scortisoara face minuni la placinta cu mere, la mucenici, vin fiert, prajituri si salate de fructe. Controleaza nivelul de zahar in sange la diabetici, are aplicatii terapeutice in indigestii usoare.

 

Sursa articol: http://www.formula-as.ro/2009/862/strabunica-stie-tot-40/cele-mai-bune-mirodenii-10923

Sursa foto: http://www.ziarulring.ro/stiri/life-inedit/212529/4-condimente-care-ti-alina-durerile

 

Comentarii (1)

01.04.2015, 14:38

bine de stiut

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!