Reflecţii (ne)rutiere

Postat de portiadelumina in Bucataras hai hui pe 29 Mar 2013 | 2878 vizualizari

Comentarii (45)

29.03.2013, 10:56

Dai sfaturi ? M-ai starnit ! Nu odata am intervenit in situatii ca cea pe care ai povestit-o sau in alte situatii cand bunul simt sau linistea publica erau flagrant incalcate .
Cu ce pret ?
Nici macar cei salvati de mine nu mi-au multumit , unii chiar m-au apostrofat .Altii , spectatorii sau cobaii celor care incalcau chiar si legi, regulamente sau erau sub incidenta unor contraventii cu implicatii penale ,dupa ce asistau cu privirile indreptate oriunde numai in directia corecta nu , mi-au reprosat implicarea .Mi s-a spus ca sunt nebun din moment ce i-am pus la punct pe tigani sau pe taranoi , unii parveniti in te miri functii .Mi s-a mai spus si ca fac pe desteptul , din moment ce am dat jos toti cersetorii din tren care imputeau aerul . Calatorii nu erau deranjati de miros ci de actiunea mea !Controlorul ( la ordinul unui sef suficient de important ca sa imi dau seama ca cersetorii imputiti sunt mai mult decat doriti ) mi-a verificat mai mult decat atent documentele , inca dinaintea plecarii trenului , doar-doar voi putea fi dat jos din tren .Am inteles mesajul si am preferat o vara intreaga sa ajung mai tarziu acasa , dar sa nu stric placerea calatorilor si a celor care traiesc de pe urma lor .
Sa iti povestesc cum sunt tratat de contrabandistii de tigari care imi tipa in ureche "tigari, tigari " cand imi duc mainile la urechi ? Sau mai bine sa iti vorbesc despre modul cum inteleg institutiile platite sa vegheze la respectarea legii si ordinii ?
Mai este cazul sa adaug ca nimeni , niciodata nu mi-a sarit in ajutor ?
Sa iti mai descriu mirarea pentru deranjul meu a asa zisilor oameni , unii din "elita societatii" ? Hai , ca m-am razbunat pe tine , dupa o dimineata in care am stranutat timp de o jumatate de ora , ca reactie la praful de pe niste dosare aruncate pe biroul meu (Mi s-a si spus plin de grija :noroc , bha !).
Si nu vreau sa iti povestesc cum mi s-a raspuns dupa ce am scapat de puscarie niste personaje mai mult decat bine situate ce si-au continuat carierele din ce in ce mai straluciore , pe masura performantelor .
Parinte , multi dintre inca vorbitorii de limba romana au sangele stricat si toate predicile din lume laolalta cu toate slujbele nu-i mai pot face oameni .
Nu de reflectii avem nevoie ci de o judecata dreapta urmata de ispasire !Daca nu taiem fara mila raul , pierim cu totii .Eu cred ca judecata divina isi face din ce in ce mai des simtita prezenta !Si e pe masura ticalosiei noastre .

29.03.2013, 10:57

Scuze ! Ar fi mai bine sa nu mai pierzi timpul cu ce am scris .Sunt alergic si nu numai la praf .O zi buna !

29.03.2013, 11:28

Parinte, cred ca prima lacuna in astfel de situatii este educatia. Indiferent ce ti-ar spune sau ti-ar face un alt om, nu te apuci sa sari la bataie. Lasi de la tine, numai sa nu pici in penibil ...
In al doilea rand, traim in cancan...lumea este pasionata de scandaluri, de certuri, de kitsch, de senzational
in plus e si o nebunie totusi sa incerci sa desparti doi tauri (ma refer la furie si la intunecata judecatii).
Si eu am surprins un caz de viata si de moarte, si nu s-a bagat nimeni ... chiar a fost terifiant
despre cei care asigura paza...sunt mai mult de fatada, nu se putine opri mi s-a dovedit acest lucru, deci nu arunc acuze nefondate.
urat, foarte urat si cel mai urat e ca a avut de pierdut un suflet nevinovat, care probabil pana cand va creste, va invata ca singura cale este violenta si o va pune in aplicare exact cum a vazut la tata

29.03.2013, 11:34

Lasă Ela, că din lupta cu morile de vânt, poate, poate va ieşi şi ceva făină curată, pe lângă tărâţele întâlnite la tot pasul. Eu sunt mai optimist, ştii doar.
Zi bună la casa ta!

29.03.2013, 11:35

Neaţa bună Meri!

29.03.2013, 11:37

Zamfira, nimeni nu e perfect, şi ştii, am vorbit deseori, mulţi de aici, a ne recunoaşte greşelile înseamnă (ar trebui să însemne) primul pas spre îndreptare.
Şi să ştii, cine-şi doreşte cu adevărat Lumina, se îndraptă corect, ba mai mult, fără frică poate lua atitudine când e nevoie.
Neaţa bună!

29.03.2013, 11:39

Andreea, sunt convins că cel puţin odată în viaţă, la acest gen de întâmplare au participat mulţi din cei ce citesc pagina mea. Conflicte sunt peste tot, fratricidul există din prima familie omenească. Şi cu toate acestea, după mii de ani de civilizaţie, omul încă nu a îînvăţat care-i rostul vieţii sale.
Zi minunată să ai!

29.03.2013, 11:43

Costel, eu citesc tot, chiar dacă ţie ţi se pare că nu merită citit. Sunt convins că ai trecut prin astfel de situaţii. Nici nu ai avea cum altfel, fiindcă în trenuri, autobuze, gări, staţii şi târguri, magazine şi stadioane, în locurile unde sunt mulţi oameni, fiecare cu percepţiile sale, se produc mereu astfel de lucruri. Evident că eu spun că-s anormale, chir dacă uneori unii sociologi zic că-s normale.
Reacţia celor "mari" este de a se face "mici" în astfel de situaţii. De ce? Din ignoranţă, complăcere şi din ştiinţa că nimeni n-are să-i tragă vreodată la răspundere.
Zi bună să ai!

29.03.2013, 11:47

Laura, educaţia este doar un pas, fiindcă ştii la fel de bine ca şi mine că şi oamenii cu şcoală multă pot produce astfel de situaţii, din nefericire. A fi OM, e o adevărată luptă, una zilnică, asta pentru că trebuie să combini cele ştiute, cu cele învăţate, cu cele simţite într-un singur individ. Iar când aceste lucruri intră în contradicţie, se produc rupturile, se produc războaiele. E greu să fii OM, dar şi cine poate fi, ferice de el.
Zi bună la casa ta!

29.03.2013, 12:22

Un accident as zice,un banal accident ar zice altii,dar oare nu trebuie sa traga un semnal de alarma.
Sunt convinsa ca dupa astfel de incidente ,multi ramanem cu un gust amar si multa vreme ne bantuie imaginea aceasta in care uitam sa fim oameni,ca mai apoi sa ne dam seama ca rabufnirea noastra era fara temei,pricina fiind doar nervii intinsi la maxim de hatisul cotidianului.
Si la fel de multi ne spunem "Vai,eu n-as fi facut asta" si totusi continuam sa facem ceea ce gandim ca nu se cade sa facem.
Zi frumoasa Victor.
P.S. Ce dor mi-e de-o plimbare lunga cu masina prin locuri frumoase.

29.03.2013, 12:25

Citind randurile tale Padre mi-am adus aminte de o intamplare...cu ani in urma eram intr-o statie de autobuz si un tanar a fost acostat de alti trei mai vanjosi, unul extrem de agresiv care a inceput sa il atace verbal si sa-l impinga la inceput mai usor...tanarul speriat se retragea timid pana aproape s-a lipt de un gard...nu as fi avut puterea sa intervin in vreun fel, am inceput sa ma rog puternic pentru el si totodata si pentru acel barbat agresiv...in mai putin de cinci minute, de unde parea sa iasa curand o bataie crunta, lucrurile s-au calmat ca prin farmec, cei trei l-au lasat in pace pe tanar si s-au indepartat...nu pot decat sa spun ca a fost mana Lui...cel putin eu asa am simtit...din povestirea ta imi dau seama ca acel om care si-a lovit copilul din greseala a primit o lectie crunta de la viata ...se pare ca lumea e atat de speriata si nu mai are curajul sa intervina intr-un conflict, insa macar cei angajati ar fi putut face asta...oamenii au nervii intinsi la maxim, poate si din cauza vremurilor pe care le traim...nimeni nu mai are rabdare cu nimeni ...si asta e trist ...tare trist...iar oamenii sunt cum sunt...cred ca asa cum spui e greu sa fii si sa ramai OM insa nu cred ca este ceva imposibil...cu ani in urma eram intr-un hypermarket cu baietelul meu pe atunci avea in jur de 8 anisori...un individ a intrat in el cu caruciorul de magazin si i-a fracturat piciorul pe loc...a cazut copilul meu pe jos si el a plecat mai departe ca si cand nimic nu s-a intamplat...era cu o zi inainte de Revelion...era oare graba atat de mare sa prinda noul an incat nu s-a sinchisit sa-mi ridice baietelul de jos? Nici el mititelul nu a spus nimic, decat intr-un tarziu...nici noi nu am vazut incidentul din pacate...am constatat cand eram la casa ca nu mai putea merge statea pe carut si plangea iar piciorul era vanat si cat un butuc...ce era sa facem atunci?...sa-l cautam imediat pe individ si sa-l spulberam in bataie? Sunt sigura ca DD a vazut totul si a platit omului rau dupa inima lui...mai mult de atat nu mai pot spune...

29.03.2013, 12:30

De multe ori Dia, chiar dacă-s prins de gânduri şi treburi, mă bucur de ieşirile mele cu maşina. Într-un fel, zic eu deseori, cred că am fost programat să văd partea frumoasă a lucrurilor cu care intru în contact. Chiar şi din nefericita întâmplare povestită de mine, cred că omul acela a învăţat că violenţa, în ramificările ei, loveşte şi în cei de lângă.
Zi minunată să ai şi tu!
Şi s-o face vremea şi de plimbat, şi cred că abia aştepţi să te urci iar la volan, să vezi lucruri frumoase.

29.03.2013, 12:34

Da,cu multa nerabdare astept.Acum ca mi-am reparat si masina,am si aparat foto nou si bun,se anunta si vremuri bune,toate's cum trebuie ))

29.03.2013, 12:35

Ruxy, sunt convins că ai trecut prin astfel de experienţe triste. Mă gândeam, venind spre casă, că scena văzută de mine era aidoma celor din filmele americane, cele din anii 80-90, cu bătăi de stradă şi prin magazine.
Nu mai zic că mi se pare inuman gestul onului care ţi-a lovit băiatul, chir şi fără voie. Fiind vorba de un copil, ar fi trebuit să aibe aplecare spre această situaţie.
Off, că spuneam mai sus, în comentarii, Dumnezeu ne-a lăsat liberi, nu intervine (decât la rugăciune fierbinte) iar noi risipim libertatea noastră pe acţiuni care ne produc răni şi moarte.
Zi minunată să ai!

29.03.2013, 12:36

Dia, poţi spune ca în cântecul acela de rulează acum pe la radiouri, "eu şi iarna sunt pe val..."

29.03.2013, 12:41

O vreme am fost cam ....sub val,da' lasa ca bine-o fi))

29.03.2013, 19:00

Buna seara Padre,eu cred ca acei oameni din povestirea ta au violenta in sange si nu cred ca sunt la prima experienta de acest gen.Oameni plini de mandrie si egoism fac acest lucru dar ingrijorator este faptul ca asa cum au spus si ceilalti, este acea hai sa zic indiferenta, ca frica nu este a celor care stau si asista la scandaluri.Sincer eu cand vad astfel de situatii ma blochez si nu stiu cum sa reactionez,bine acum spun din perspectiva unei persoane cu niste ani adunati in sacosa timpului.Problema; raman copii cu traume dupa astfel de experiente ale parintilor care de-alungul anilor aceeasi parinti o sa povesteasca nepotilor ce grozav a fost in tinerete.

29.03.2013, 21:16

MamaieElena, ai dreptate, căci violenţa de care au dat dovadă arăta clar că nu erau la prima abatere. Îmi este milă de copii ce se vor naşte de azi înainte, vor avea vremuri grele de înfruntat.
Seară bună să ai!

30.03.2013, 08:36

In orice situatie e bine sa stii cand sa pui frana!

30.03.2013, 10:00

Corect Buni, foarte corect!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola