Secrete pentru frumusete: ingrediente din bucatarie

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 27 Oct 2011, 20:30

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza
Secrete pentru frumusete: ingrediente din bucatarie

Chiar nu trebuie sa dai sute sau chiar mii de lei pentru tratamente cosmetice de durata medie sau lunga, in saloane specializate, pentru a-ti asigura frumusetea. Poti avea singura grija de tine, iar sfaturile sau secretele care te vor ajuta sa faci acest lucru sunt aproape fara limita.
 
1. Spala-te cu apa infuzata de la ovaz integral.

Calmant si antiinflamator, ovazul integral contine betaglucan, o solutie lichida care asigura sanatatea pielii. Pune intr-o carpa curata (de bumbac de preferat) o mana de fulgi de ovaz integral, strange-o bine, apoi scufund-o intr-un bol cu apa calduta. Stoarce apoi cu grija carpa in alt bol. Fa acest lucru de 4-5 ori, pana cand apa din vasul in care storci devine tulbure. Spala-te apoi pe fata si pe gat cu aceasta apa.

2. Unge-te cu ulei de avocado.

Este mai scump, intr-adevar, dar nu trebuie sa-l cumperi in cantitati mari. Acest tip de ulei contine o gramada de acizi grasi sanatosi, dar si vitaminele A, C si E, care protejeaza pielea. Unge-te pe fata cu 5-6 picaturi de ulei de avocado, freaca bine un minut, acopera-te cu un prosop si stai cateva minute pentru ca uleiul sa se infuzeze in pielea ta.

3. Fa dus cu nuci pisate.

Amesteca in blender 100 ml de ulei de masline, doua linguri de miere si 50 grame de nuci, nu insa la viteza mare, ci cat sa se marunteasca nucile. Intra apoi in cabina de dus sau cada, unge-te cu acest amestec, freaca-ti bine pielea, lasa apoi 2-3 minute sa treaca, dupa care spala-te cu un jet mediu de apa calda.

4. Freaca-ti parul cu oua.

Proteinele din oua asigura rezistenta si stralucire parului tau. Amesteca un ou cu doua linguri de ulei de susan, apoi freaca-ti parul cu acest amestec. Pune-ti apoi un prosop in cap, strange-l bine si stai asa 10 minute Dupa aceea, fara sa folosesti apa suplimentara, da-ti cu sampon apoi iti poti curata parul.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (0)

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41